Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další muž z drogové scény obviněn

KLADENSKO - Potírání drogové kriminality se daří. 

V minulých dnech jsme informovali o úspěšné akci kladenského TOXI týmu, kdy se kriminalistům podařilo zadržet čtyři osoby, které se velice aktivně podíleli na výrobě a distribuci drog.

V pátek 23. března 2018 zadrželi policisté již pátou osobu, která se podílela na výrobě pervitinu v okrese Kladno. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Mělnicka se se skupinou pachatelů, kteří se v současné době nacházejí ve vazební věznici, podílel na výrobě pervitinu tak, že pro obviněné obstarával věci potřebné k výrobě drog a to od laboratorních potřeb po chemikálie k tomu potřebné. Při domovní prohlídce bylo nalezeno celkem 1,5 kg jódu a 1kg fosforu. Celkem tedy obstaral nejméně 2,5 kg chemikálií k výrobě pervitinu, kdy za tyto chemikálie dostával finanční prostředky a pervitin.

Téhož dne, tj. 23. 3. 2018, zahájil vyšetřovatel služby kriminální policie trestní stíhání tohoto muže ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněnému hrozí za tento přečin trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Stíhán je na svobodě.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. března 2018

vytisknout  e-mailem