Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další nářadí z auta je pryč

Tábor – Těmice – Řemeslníci, pozor na své nářadí. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po nedávných případech v obci Chotoviny šetří mladovožičtí policisté další obdobný případ krádeže vloupání do vozidla řemeslníka i v obci Oldřichov, části Těmice. Zloděj si tentokráte v nočních hodinách z 8. na 9. ledna 2013 vyhlédl osobní vozidlo tovární značky Škoda Favorit. Po násilném překonání okna dveří se dostal do vnitřních prostor a odcizil zde zanechané nářadí, a to aku vrtačku, ruční frézu se sadou nástavců, přímočarou pilu, rozbrus a další ruční nářadí jako kladiva, kleště, šroubováky apod. Poškozením vozu a vlastní krádeží způsobil majiteli škodu ve výši odhadem 10 500 korun.
Jak již bylo uvedeno, nejedná se o ojedinělý případ. Jen na Mladovožicku jde již o páté napadené, respektive třetí vykradené vozidlo s řemeslnickým nářadím od začátku nového roku. Po zloději či zlodějích pátrají ve spolupráci s táborskými kriminalisty policisté místně příslušného obvodního oddělení.
Opětovně připomínáme, že nářadí je častým objektem zájmu zlodějů a v odstaveném autě na volně přístupném prostoru určitě není v bezpečí. Nabádáme proto řemeslníky, aby přehodnotili způsob uložení svého nářadí a jeho zajištění věnovali odpovídající pozornost.
Jakékoliv informace, které by přispěly k odhalení či dopadení pachatelů této trestné činnosti, a to jak z místa činů, tak poznatky k případné podezřelé nabídce prodeje tohoto nářadí, předejte prosím policistům na jejich služebnách či prostřednictvím linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
10. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem