Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Další násilník byl vykázán

Přerovsko, Lipník nad Bečvou - Pod vlivem alkoholu se opakovaně dopouštěl na své přítelkyni domácího násilí. Teď ho policisté vykázali z domu.  

Ve čtvrtek 1. listopadu 2012 byl vykázán další násilník. Devětadvacetiletý muž nejméně od prosince loňského roku napadal svoji čtyřiadvacetiletou družku. Nešetřil vulgárními nadávkami, přidal i nějakou tu ránu pěstí, obzvláště pod vlivem alkoholu. Žena nevyhledala lékařské ošetření. Poslední incident, který šetří policisté samostatně jako přečin nebezpečné vyhrožování, se stal ve čtvrtek 1. listopadu 2012 v jednom z bytů na ulici Zahradní v Lipníku nad Bečvou. Již v dopoledních hodinách začal muž opět vulgárně urážet svoji družku, chytil ji za vlasy a krk a k výhrůžkám použil i nůž. Žena naštěstí zraněna nebyla. Z obavy o svůj život vše oznámila na policii. Muži zákona u agresora provedli dechovou zkoušku a naměřili mu 2,19 promile alkoholu v dechu. Využili svého zákonného oprávnění a násilníka z bytu a jeho bezprostředního okolí vykázali na dobu 10 dnů. Za přečin nebezpečné vyhrožování, který je šetřen samostatně, mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Poškozená žena dala souhlas s trestním stíháním svého druha.
 
V letošním roce se jedná již o dvacátý případ vykázání násilné osoby v okrese Přerov. V loňském roce vykázali přerovští policisté 29 násilníků.
 

por. Mgr. Irena Urbánková

2.11.2012

vytisknout  e-mailem