Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další nehoda chodce s autem

LOUNY - Školák byl převezen do nemocnice na vyšetření. 

Během několika málo dní vyjížděli lounští policisté již ke třetí nehodě chodce s motorovým vozidlem (více zde). Naštěstí žádná nestála lidský život, ale není výjimkou, když chodec utrpí při těchto nehodách vážná zranění. Všechny tyto nehody se odehrály na přechodech pro chodce a nyní bude předmětem šetření právě to, kdo byl viník. Pravidlo absolutní přednosti pro chodce na přechodech je totiž mylné!   

K další takové nehodě došlo v pondělí, krátce po 13. hodině, na křižovatce ulic Husova a Českých Bratří v Lounech. Na přechod pro chodce vběhl náhle nezletilý školák před přijíždějící automobil zn. Citroen. Narazil do boku vozidla, jehož řidič již nestačil pro krátkou vzdálenost vůz zastavit. Chlapec byl převezen na vyšetření do nemocnice.Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Policisté opakovaně nabádají všechny účastníky v silničním provozu, buďte opatrní !

Vloupání do prodejny

Do jednoho objektu s občerstvením v Žatci se z neděle na pondělí vloupal dosud nezjištěný poberta. Z pokladny odcizil finanční hotovost a z kuchyně provozovny záznamové zařízení bezpečnostních kamer. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 7 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po zloději pátrají.

Mařil výkon

Za volant motorového vozidla usedl a řídil jej neoprávněně 28letý muž z Lounska. Když jej policisté v minulých dnech stavěli a kontrolovali v lounské Skupově ulici, zjistili, že má rozhodnutím Městského úřadu v Lounech vysloven zákaz řízení motorových vozidel od 11. 10. 2016 do 11. 10. 2018. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi. 

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem