Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další nehoda na silnici č. 1/7

Policie připravila rozsáhlá bezpečnostní opatření. 

Vzhledem k zvýšené dopravní nehodovosti na komunikaci č. 1/7 v posledních dnech, připravili dopravní policisté na blížící se měsíc červen rozsáhlá opaření bezpečnostního charakteru. Na vytipované rizikové úseky nasadí veškerou dostupnou techniku, aby dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Při dopravně bezpečnostních akcích, které budou během letních měsíců neustále probíhat, bude nasazen i policejní vrtulník. Ten monitoruje silnici a následně přenáší záběry z kamer na pozemní stanoviště a pomáhá tak usvědčit riskantně předjíždějící řidiče. Do akcí bude zapojen i dálniční VW Passat. V neposlední řadě bychom rádi zmínili i policisty zasahující na motocyklech.
 
 
Statistika dopravních nehod - silnice I. třídy č. 7
leden - 24. květen 2011 - celkem 29 dopravních nehod
 
  leden únor březen duben květen
předjíždění 0 0 2 0 3
rychlost 7 3 0 0 1
způsob jízdy 1 3 1 2 2
střet se zvěří 0 1 1 1 1
Rychlost je míněna v ohledu "nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky, schopnostem řidiče a vlastnostem vozidla" ve smyslu § 18 odst. 1 zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.
 

Dnes kolem desáté hodiny dopolední došlo na silnici č. 1/7 k další vážné dopravní nehodě. Čtyřiasedmdesátiletý řidič Citroenu Saxo, ze zatím nezjitěných příčin, na rovném úseku kominikace, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem zn. Mercedes, které řídil čtyřiapadesátiletý muž. Ten při srážce utrpěl těžká zranění a z místa ho do pražské nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Také starší z řidičů byl vážně zraněn a do nemocnice ho převezla RZS. Škoda byla vyčíslena na osmdesát tisíc korun. Příčina dopravní nehody je v současné době v šetření.

DN - MercedesDN - Mercedes
DN - MercedesDN - Mercedes
DN - MercedesDN - Mercedes

vytisknout  e-mailem