Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další nehody na mokrých silnicích

LOUNY - Řidič s vozidlem skončil na střeše. 

V minulých dnech jsme řidiče upozorňovali na riziko dopravních nehod na mokrých vozovkách. Policisté jich tento týden šetřili několik, naštěstí se všechny obešly bez vážných zranění. K nehodě, jejíž příčinou bylo právě nepřizpůsobení rychlosti vozidla povětrnostním podmínkám, povrchu a technickému stavu komunikace, vyjížděli dopravní policisté i ve čtvrtek. Kolem 13. 30 hodin k ní došlo na silnici I. třídy č. 15 mezi křižovatkou se silnicí II. třídy č. 257 a obcí Chrámce. Řidič osobního automobilu zn. BMW, jedoucí od Lovosic, dostal na mokré vozovce smyk a vjel za pravý okraj komunikace, kde se v silničním příkopu otočil s vozidlem na střechu. Při nehodě utrpěl lehčí ujmu na zdraví jeho spolujezdec, on sám vyvázl bez zranění. Dechová zkouška neprokázala požití alkoholu. Nehodu šetří dopravní policisté.     

Z náklaďáku zmizela nafta

V minulých dnech si dosud nezjištěný pachatel vyhlédl nákladní automobil zn. Volvo odstavený na parkovišti poblíž kruhového objezdu u prodejny Kaufland v Žatci. Poničil sací mechanismus palivové nádrže a z vozidla odcizil 300 litrů motorové nafty, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za 11 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají. 

Pohrdal soudem 

Z trestného činu pohrdání soudem obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 69letého muže z Mostecka. Ten se během hlavního líčení u Okresního soudu v Lounech opakovaně a přes upozornění a poučení samosoudce urážlivě vyjadřoval na adresu okresních a krajských soudců. Za své jednání si vykoledoval trest v podobě trestního stíhání z uvedeného přečinu, za což mu podle zákoníku hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. října 2015  

 

vytisknout  e-mailem