Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další nelegální herna

Kriminalisté odhalili další nelegální hernu. Tentokrát s „kvízomaty“. 

Kriminalisté z třetího policejního obvodu oddělení hospodářské kriminality provedli v říjnu loňského roku realizaci případu provozování nelegální herny na Seifertově ulici v Praze 3, ve které se nacházelo 11 technických zařízení tzv. kvízomatů a 10 výherních hracích přístrojů. Všechny tyto přístroje kriminalisté při domovní prohlídce zajistili a odvezli.

Další domovní prohlídka na tom samém místě proběhla v polovině dubna tohoto roku, neboť kriminalisté v rámci kontroly zjistili, že se tam opět nachází herní a technické zařízení a je tam opět provozována nelegální herna. Konkrétně se jednalo o 7 kvízomatů, jeden video loterijní terminál a 9 výherních hracích přístrojů. Všechny tyto přístroje byly zajištěny a odvezeny.

Nutno zmínit, že se původně jednalo o legální hernu, které však v červnu loňského roku skončila povolení k jejímu provozování.

Celý případ je kvalifikován jako trestný čin neoprávněné provozování loterie a podobné sázkové hry, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Žádná konkrétní osoba zatím nebyla obviněna a kriminalisté na případu dále pracují.

por. Bc. Jan Daněk – 26. 4. 2016

vytisknout  e-mailem