Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další nenapravitelný

Český Krumlov – Kaplice – V Kaplici a okolí řádil zloděj středních let. Nyní už je obviněn. 

Šestatřicetiletý muž počátkem letošního června Kaplice zahrádkářské kolonii pomocí nalezené kovové tyče vypáčil petlici vstupních dveří do dřevěné kolny a odcizil odtud benzinový křovinořez a benzinovou sekačku. Kovovou tyčí poté vypáčil dřevěné vstupní dveře do zahradní chaty, kterou prohledal, ale nic neodcizil. Tím poškozené majitelce způsobil celkovou škodu ve výši 7 300 Kč.
 
Koncem května také v Kaplici, ze zahrady domu odcizil benzinovou sekačku s pojezdem, a na stejném místě, z obývacího pokoje domu odcizil notebook s nabíječkou, čímž poškozenému majiteli způsobil celkovou škodu 13 000 Kč.
 
Posledním kouskem tohoto pachatele bylo přelezení brány u osady Žďár, vedoucí na oplocený pozemek. Zde vypáčil dveře od skladu na nářadí, prohledal ho, ale nic neodcizil. Poté vypáčil vstupní dřevěné dveře do zahradní chatky a odcizil z ní benzinovou sekačku s pojezdem, čímž poškozené majitelce způsobil škodu odcizením ve výši 2 000 Kč.
 
Také tento pachatel se svých činů dopustil přesto, že byl za takový čin v posledních 3 letech odsouzen.

Způsobená škoda byla vyčíslena na celkovou částku přesahující 22 000 Kč.
 
Komisařem Služby kriminální policie a vyšetřování bylo vyhotoveno usnesení, které si muž osobně převzal, a tím bylo zahájeno jeho stíhání pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
25. června 2010

vytisknout  e-mailem