Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další nezdařená investice

ZLÍNSKO: Muž přišel minimálně o 1 120 000 korun. 

V touze po zhodnocení peněz přišel muž z Holešova o více než jeden milion korun. Na počátku stála reklama na sociální síti s příslibem vysokého zhodnocení úspor při investování do kryptoměny. Pachateli trestného činu podvod hrozí v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody na dva až osm let.

Příběh se začal odehrávat v květnu. Muž ve středním věku vyplnil po přečtení reklamy na sociální síti svoje telefonní číslo jako zájemce o investice do kryptoměny. Ozval se mu poradce, který nemluvil plynule česky a vyzval ho k zaplacení vstupní investice 4600 korun. Poté už investora kontaktovala pouze žena, která se představila jako finanční poradkyně a postupně ho instruovala, jakým způsobem má obchodovat s kryptoměnou a postupně tím zhodnocovat svoje finance. Po pár týdnech se měl muž rozhodnout, který spořící produkt si vybere a poté už postupně zasílal dolary podle instrukcí finanční poradkyně na svůj investiční účet. Když mu došly vlastní peníze, začal si brát půjčky. Koncem července se jeho investiční účet z neznámého důvodu vynuloval a žena po něm chtěla další a další peníze, aby mohl být jeho účet obnoven a mohl si investované peníze vybrat.

V minulém týdnu muži došla trpělivost a uvědomil si, že se stal pravděpodobně další obětí podvodu. S investiční poradkyní přestal komunikovat a včera podal trestní oznámení.

15. srpna 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem