Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další objasněné případy

LOUNY - Zloděj ze hřbitova má na svědomí sérii majetkové kriminality...  

V minulých dnech sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinění z další trestné činnosti 19letému recidivistovi z Loun, o kterém jsme se v souvislosti s páchanou kriminalitou zmiňovali již opakovaně (více zde). Neslavně proslul hlavně tím, že okrádal seniorky na lounském hřbitově. Poté, co byl obviněn ze dvou takových skutků, vyšel najevo další. Už začátkem září odcizil na zmíněném hřbitově 78leté ženě, která v tu chvíli byla zaměstnána úpravou hrobu, kabelku s obsahem, čímž jí způsobil škodu za 2 400 Kč. Nově mu také policejní komisař sdělil obvinění z krádeže vloupáním, kterou spáchal ještě ve společnosti o dva roky staršího komplice. V první polovině října vnikli společně do garáže jednoho rodinného domu v Černčicích u Loun a odcizili hever, vrtačku, elektrickou rozbrušovačku, příklepovou vrtačku, svářečku, různé ruční nářadí, elektrické kabely, vzduchovou stříkací pistoli, kovářskou kovadlinu a další věci, vše v hodnotě přes 30 tisíc korun. Usnesení pro posledně spáchané skutky putovalo za obviněným recidivistou do věznice, kde si odpykává trest za bohatou trestní minulost. Trestní stíhání jeho komplice je vedeno na svobodě. Na případu policisté i nadále pracují a není vyloučeno, že výčet trestné činnosti uvedeného recidivisty je konečný.    
 
S kradeným autem se vyboural
 
Osobní automobil zn. Suzuki Samari v hodnotě cca 40 000 Kč odcizil v Panenském Týnci na Lounsku 18letý mladík z Náchodska. K události došlo v pátek odpoledne či večer, kdy si uvedený aktér všiml, že v neuzavřeném dvoře jednoho rodinného domu stojí zaparkovaný vůz s klíčky v zapalování. Neváhal, usedl za volant a s vozidlem odjel směrem na Hradec Králové. Na dálnici, v katastru obce Poděbrady, však havaroval. Přivolaní policisté kromě toho, že vůz byl na Lounsku odcizen, zjistili, že dotyčný se takového jednání dopustil i přesto, že byl trestním příkazem Okresního soudu v Náchodě odsouzen v červnu 2012 pro přečin krádeže. Za uvedený skutek mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, stíhá jej na svobodě.
 
Řídili, ač nesměli
 
Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 22letému mladíkovi ze Žatce, který v sobotu odpoledne řídil ve Strojeticích na Podbořansku osobní motorové vozidlo zn. Fiat Marea. Jak následnou lustrací zjistili, uvedený mladík usedl za volant i přesto, že mu byl Okresním soudem v Lounech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 8. srpna tohoto roku až do 8. srpna roku 2014.
 
Ze stejného trestného činu je podezřelý i 53letý muž z Lounska, který v neděli odpoledne řídil neoprávněně ve směru od Hřivic na obec Zbrašín osobní motorové vozidlo zn. Škoda Forman. I on má vysloven Okresním soudem v Lounech zákaz řízení, a to od 6. srpna 2011 do 6. února 2013. Navíc mu policisté provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger naměřili 0, 39 promile alkoholu v dechu a následně 0, 36 promile. Problém s alkoholem se nyní bude řešit jako přestupek, zatímco řízení přes zákaz je posuzováno jako trestný čin.
 
Dům v rekonstrukci přilákal zloděje
 
Další rodinný domek, který je v současné době neobyvatelný z důvodu rekonstrukce, přilákal v minulých dnech neznámého zloděje. V tomto případě se jednalo o obydlí v Nehasicích na Žatecku. Dosud nezjištěný zloděj nejprve překonal oplocení, vnikl na pozemek domu a z přístavků odcizil dva malé motocykly, kamna, elektrické kabely a ze samotného domu pak rozbrušovačku a prodlužovací kabely. Svým jednáním tak způsobil škodu za téměř 20 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 26. listopadu 2012
 

vytisknout  e-mailem