Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další objasněné vloupání

CHOMUTOV - Drogu vyráběla žena, Kradli naftu... 

Další objasněné vloupání
Chomutovští policisté zaznamenali přisvé práci další úspěch. Objasnili totiž vloupání do stavební buňky, ke kterému došlo na konci února letošního roku. Tehdy majitel firmy v Tovární ulici oznámil, že kdosi vnikl na pozemek firmy a z neuzamčené buňky odcizil pěch na zeminu, různé nářadí a kabely. Hodnotu odcizených věcí stanovil na 130 tisíc korun. Nejmladší z trojice pachatelů, kteří mají uvedený čin na svědomí, 23letý muž si obvinění z krádeže již převzal, na další muže ve věku 32 a 37 let stejné obvinění čeká.
 
Pervitin vyráběla žena
Policejní komisař obvinil 27letou Chomutovačku z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Ve svém bytě prokazatelně vyráběla a dále pak předávala dalším osobám zakázanou látku metamfetamin – pervitin. Tuto svou činnost vykonávala od počátku září loňského roku a do dnešního dne vyrobila nejméně34 gramů této látky. Při domovní prohlídce bytu v Šafaříkově ulici byly zajištěny věci, sloužící k výrobě pervitinu, ty nyní poputují na znalecké zkoumání. Za uvedený čin hrozí ženě trest odnětí svobody v rozmezí dva roky až deset let.
 
Kradli naftu
Obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci si převzali dva muži ve věku 34 a 29 let. Ve druhé polovině minulého měsíce se totiž vloupali v prostoru ovocného sadu na chomutovském sídlišti do lesního manipulátoru a odcizili odtud autorádio. Ze stroje pak ještě odčerpali motorovou naftu a pohonné hmoty odčerpali i z vedlejšího drtiče dřeva. Celková škoda se tak vyšplhala na 24 tisíc korun. Obvinění za nimi putovalo do věznice v Litoměřicích, kde se oba v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Jedno vykázání nestačilo  
Hlídka klášterských policistů zasahovala v Žitné ulici, kde 28letý muž napadal svou družku.Nejdříve jí vyhrožoval a pak jí opakovaně fyzicky napadl. Jelikož bylo zjištěno, že pro podobné jednání byl již v loňském roce z bytu vykázán, bylo k jeho vykázání ze společných prostor přistoupeno i nyní. Věc je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Poprali se v baru
Vzájemným napadením skončily neshody mezi dvěma muži v chomutovském baru. Při šarvátce oba utrpěli zranění, která si naštěstí nevyžádala pracovní neschopnost ani ošetření u lékaře. Jednání mužů ve věku 38 a 24 roků bylo vyhodnoceno jako výtržnictví, proč i incidentu došlo, šetří policie.     
 
Jezdil podnapilý
Klášterecká policejní hlídka prováděla kontrolu v ulici Petlerská. Zastavila projíždějící vozidlo Nissan Primera, které řídil 27letý místní obyvatel. Jelikož byl z dechu řidiče cítit alkohol, bylo přistoupeno k dechové zkoušce. Ta požívání alkoholu před jízdou potvrdila, přístroj opakovaně naměřil 1,76 a 1,77 promile alkoholu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo roční pobyt ve vězení.
 
Chomutov 15.4.2010

vytisknout  e-mailem