Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další obvinění z krádeže nafty

LOUNY - Kradli ji hlavně z autobusů... 

Dva týdny nazpátek jsme veřejnost informovali o objasněných případech krádeže nafty ze zaparkovaných autobusů (více zde), které spáchal 19letý mladík z Mostecka a nevylučovali možnost stíhání dalších osob. V minulých dnech v rukou policistů skončili v této věci další čtyři spolupachatelé ve věku 20 - 33 let, převážně z Mostecka. V obměněných skupinách kradli motorovou naftu z odstavených autobusů v obcích Kozly a Panenský Týnec. Na svědomí mají krádeže desítek litrů tohoto paliva v hodnotě přesahující 12 tisíc korun, ale je možné, že výčet těchto skutků není konečný. Všechny uvedené stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu krádeže a vyšetřuje je na svobodě. Na případu policisté dále pracují.

Na další zloděje nafty narazili policisté na Podbořansku

Na podbořanské policejní služebně skončila i čtveřice zlodějů z Karlovarska, která ukradla motorovou naftu ze zaparkovaného nákladního vozidla ve Vroutku. K tomuto skutku došlo z neděle na pondělí, kdy jeden z aktérů odčerpal z palivové nádrže automobilu před 200 litrů nafty a následně si pro odcizenou kořist přijeli další tři kumpáni. Kanystry s naftou naložili do vozidla a z místa odjeli směrem na Lubenec a Karlovy Vary. Tam je však zastavila podbořanská policejní hlídka, která jejich nekalé počínání odhalila. Všechny čtyři muže ve věku 24 - 35 let následně převezla na služebnu, kde jim ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech je propustila na svobodu.

Stopovat se mu nevyplatilo

V pondělí odpoledne si v obci Sýrovice stopl vozidlo zn. VW Polo 21letý mladík z Podbořan s tím, že potřebuje svézt do Žatce. Když přijížděli k tamnímu kruhovému objezdu u Kauflandu, požadoval řidič vozidla po stopaři jeho mobilní telefon. Mladík řekl, že mu ho nedá a chtěl po řidiči, aby mu zastavil. Na to šofér nereagoval a pod pohrůžkou použití obušku, který si vzal do ruky z palubní desky, si nakonec telefon po poškozeném vynutil. S autem pak zastavil a nechal stopaře vystoupit. Policisté ihned po nahlášení případu rozjeli pátrání a při silniční kontrole podezřelého řidiče zadrželi. Nalezli i odcizený mobilní telefon a obušek, kterým řidič vyhrožoval. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil povedeného 30letého šoféra z Podbořan z trestného činu loupeže. Protože se dopustil násilného jednání a provedeným šetřením vyšlo najevo, že v páchání trestné činnosti není dotyčný žádným nováčkem, podal na něj policejní komisař návrh na vzetí do vazby. Tu na něj však soudce nakonec neuvalil. Obviněný je proto vyšetřován na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 31. ledna 2013

 

 

   

vytisknout  e-mailem