Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další odhalení prodejci drog

tentokrát na Krnovsku 

 
Další odhalení prodejci drog, tentokrát na Krnovsku
Krnovští kriminalisté intenzivním šetřením odhalili skupinu pachatelů, kteří v Krnově a na Opavsku a Šumpersku distribuovali metamfetamin. V těchto dnech zadrželi sedm osob (z toho dvě ženy) ve věku od 22 do 33 let a následně policejní komisař obvinil šest z nich pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
Toho se měli dopustit tím, že za posledního půl roku prodávali, předávali či jinak zprostředkovávali pervitin. Drogu nakupovali na Ostravsku a Šumpersku a tuto následně distribuovali hlavně na Krnovsku mezi většinu uživatelů z řad toxikomanů. Gram drogy prodávali od 1 200 do 2 000 Kč. Policisté skupinu pachatelů zadrželi při předávce drog od hlavního distributora na Hlučínsku. Ihned po zadrželi pachatelů provedli na několika místech domovní prohlídky a prohlídku vozidla, při kterých zajistili omamné látky (pervitin, extáze, hašiš, marihuana) a předměty sloužící k distribuci. Většinu z peněz vydělaných prodejem drog použili pro další nákup omamných látek a nebo ke hře na výherních automatech. Peníze si někteří také obstarávali rovněž majetkovou trestnou činností.
Doposud jsou čtyři z obviněných stíhání vazebně. Hrozí jim až deset let odnětí svobody.
Případ byl od počátku rozpracován v součinnosti s kriminalisty z Šumperska a nadále se vzhledem k rozsahu a závažnosti na případu pracuje.
 
 
 
  komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem