Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další okradení houbaři

ÚO Bruntál - během jednoho dne hned čtyři napadená vozidla od houbařů a jiné zprávy z okresu 

I prázdné láhve lákají
Od pondělí 8. do úterý 9.8.2011 vnikl dosud neznámý pachatel v osadě ve Světlé Hoře do jedné z chat. Rekreační objekt prohledal a odcizil plastovou bednu od piva i s 20 prázdnými láhvemi. Svým jednáním způsobil mnohem větší škodu poškozením ve výši 3000 Kč a na odcizení láhví 60 Kč.
 
Houbaři pozor!
V okrese Bruntál rostou houby ve velkém, bohužel do lesa nelákají pouze houbaře, ale i zloděje, kteří využívají odstavených vozidel na lesních cestách a násilně do nich vnikají a kradou uložené věci. Hned čtyři houbaři měli v úterý 9.8.2011 poškozená vozidla.
Nemilé překvapení čekalo během jednoho dne hned na čtyři houbaře, kteří zaparkovali svá auta na lesních cestách a po návratu ze sběru hub zjistili, že jim buď někdo vnikl do vozidla a nebo, že se o to alespoň pokusil. Dva z nich přišli i o své věci.
Dva případy byly na Vrbensku a dva na Rýmařovsku.
            Za obcí Bílý Potok ve směru na Vidly poškodil neznámý pachatel zámky zaparkovaného vozidla Peugeot. Dovnitř se nedostal, ale i tak poškozením způsobil škodu ve výši 4 500 Kč.
            V lese mezi obcí Podlesí a Karlova Studánka si povšiml neznámý pachatel zaparkovaného vozidla Suzuki. I když majitel tohoto auta neměl viditelně žádné věci ve vozidle, tak i přes tuto skutečnost stejně do auta násilně vnikl přes zadní okno. Z kufru odcizil brašnu, ve které byly peníze ve výši 1 500 Kč, platební karta, doklady a další věci. Způsobená škoda činí 4 100 Kč.
            Na louce za obcí Malá Morávka ve směru na Dolní Moravici pachatel rozbil zadní okénko octavie. Auto zřejmě nestačil prohledat, ale majiteli vznikla škoda ve výši 4 tisíce Kč.
            Čtvrté násilné vniknutí se událo v katastru obce Stránské. Pachatel rozbil opět okno na odstaveném opelu a odcizil batoh, který měla majitelka položen na přední sedačce. V batohu byl dalekohled, termoska, doklady a finanční hotovost kolem 1 000 Kč. Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.
V souvislosti s těmito případy upozorňujeme občany, aby ve vozidle pokud možno nenechávali žádné cenné věci.
  
Punčocháče, ponožky, spodní prádlo - to vše se hodilo
Vloupání do prodejny v Rýmařově šetří od včerejška 9.8.2011 místní policisté. Prozatím neznámý pachatel vypáčil dveře do skladu prodejny na ulici Hrdinů a vnikl dovnitř. Odcizil finanční hotovost přes 6 tisíc a různé zboží (punčocháče, ponožky, spodní prádlo, sluneční brýle, umělé květiny, hodinky, plavky). Celková škoda je vyčíslena přes 18 tisíc Kč.
 
Krádež mobilu v provozní době
Odcizení telefonu z prodejny v průběhu provozní doby šetří krnovští policisté. Před polednem 9.8.2011 v Krnově v prodejně na ulici Albrechtické neznámý pachatel odstranil bezpečnostní čip na vystaveném mobilním telefonu Apple iPhone 4 16GB. Ten nechal na stojanu a přístroj odcizil. Způsobená škoda činí přes 16 tisíc Kč.
 
Z chaty zmizely konzervy,rádio i kolo
V době od 3. do 9.8.2011 v Suché Rudné využil pachatel nepřítomnosti majitelů rekreační chaty a po poškození okna vnikl dovnitř. Odcizil radiopřijímač s CD, stolní váhy, různé konzervy a dámské jízdní kolo. Způsobená škoda činí 3 700 Kč.
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

10.8.2011

vytisknout  e-mailem