Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další okradený senior

Senioři pozor 

Policisté z obvodního oddělení Plzeň – Doubravka prošetřují od včerejšího dopoledne okolnosti případu, který kvalifikovali jako přečin krádež. U dveří do bytu 88letého muže z ulice Na Dlouhých v Plzni zazvonil kolem čtvrt na deset dopoledne nějaký muž s tím, že má výhodnou nabídku levnějšího volání a pokud přijme, nebude muset hradit měsíční poplatky za televizi a rádio. Senior neznámého pustil do svého obydlí a usadil ho do kuchyně. Návštěvník dále sdělil, že musí zkontrolovat televizní přípojku a majitel bytu jej zavedl do ložnice. Poté se vrátili zpět do kuchyně, kde si řekl muž o 500 korun jako aktivační poplatek. Protože senior neměl potřebnou finanční hotovost, šel si rozměnit k sousedům a cizího pána ponechal uvnitř samotného. Když se vrátil a předal požadovaný finanční obnos, dozvěděl se, že je vše už vyřízené a muž z bytu odešel. Po jeho odchodu majitel bytu zjistil, že se mu z obývacího pokoje ztratila obálka s 42 tisíci korunami a z peněženky v kuchyni 1000 korun.
         Senior popsal neznámého jako muže ve věku 25 – 30 let, vysokého 165 – 170 centimetrů, střední postavy. Má tmavé oči a krátké černé vlasy sčesané dozadu a na stranu. Má lehký předkus. Hovořil plynule česky bez přízvuku. Na sobě měl tmavomodré triko, světle modré džíny a přes rameno měl šedozelený batoh.
         Policisté žádají všechny, kteří by měli informace, které by pomohli s šetřením tohoto případu, aby se obrátili na Obvodní oddělení policie Plzeň – Doubravka, Hřbitovní ulice č. 1 Plzeň nebo zavolali na linku 158.
         Policisté opět apelují na všechny seniory, aby byli opatrní a nepouštěli do svých obydlí neznámé lidi. Podvodníci mají celou škálu triků, které používají a nahrává jim i důvěřivost lidí. Proto by měl každý dobře zvážit, koho si dovnitř bytu pustí.

nprap. Simona Čejková
4. října 2011

vytisknout  e-mailem