Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další opilý řidič havaroval

Písek – Měl téměř dvě promile alkoholu v dechu. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Přes veškerá varování a upozornění policistů týkající se zákazu požívání alkoholu či jiných návykových látek před jízdou, se stále objevují hazardéři, kteří si sednou za volant a jsou opilí. Přitom nesmírně riskují a absolutně nedomýšlí důsledky, které jejich počínání může přinést.
 
Jeden z takových řidičů se objevil minulý týden opět na Písecku. Jednalo se o muže (30 let) z Prahy, který řídil vozidlo značky Škoda Pickup ve směru od přehrady směrem na Jetětice. V důsledku opilosti a nezvládnutí řízení vjel na přímém úseku vpravo mimo silnici a narazil do kamenného patníku. Následně se na svažitém terénu převrátil na střechu vozidla. Přitom narazil do obvodové zdi a okapové roury zde stojící chaty. Muž vyvázl z nehody bez zranění. Policisté provedli řidiči dechovou zkoušku s výsledkem téměř 2 promile. Škoda, která při nehodě vznikla, dosáhla výše 40 000 korun. Dopravní policisté mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Do dvou týdnů by měl stanout před soudem.
Logo ZASTAV JÍZDU SMRTILogo ZASTAV JÍZDU SMRTI
 
Alkohol a drogy za volant jednoznačně nepatří, přečtěte si proč a také, jaké tresty řidičům hrozí: http://www.policie.cz/clanek/sprava-jihoceskeho-kraje-zpravodajstvi-alkohol-a-drogy-za-volant-nepatri.aspx
 
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
2. července 2014

vytisknout  e-mailem