Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další opilý za volantem

CHOMUTOV - Okradli spícího, Zloděj odešel s prázdnou.... 

Další opilý za volantem
V obci Kovářská kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Renault Clio. Jeho řidič, 35letý muž z Dalovic, nejen že nemohl předložit ke kontrole řidičský ani občanský průkaz, ale z jeho jednání bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Sám přiznal, že vypil nejméně deset dvanácti stupňových piv. Bylo proto přistoupeno k dechové zkoušce. Přístroj pití  potvrdil, naměřené hodnoty 2,11 a 2,14 promile alkoholu v dechu. Navíc bylo zjištěno, že za volantem neměl co pohledávat neboť má od dubna letošního roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až za dva roky. Pachateli bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Okradli spícího
30letý muž z Chomutova požíval alkoholické nápoje v jedné z restaurací v centru města. Pak, zřejmě zmožen alkoholem, si „ustlal“ na chodníku, kde usnul.  Toho využila dvojice mužů, kteří spícího napadli a sebrali mu mobilní telefon. V dalším konání jim zabránil majitel restaurace, který také zavolal strážníky. Zadržení pachatelé nejdříve udávali falešnou totožnost, následně ale bylo zjištěno, že se jedná o dva cizince, kteří projíždějí městem v kamionu. 26 a 28letí muži byli zadrženi, skončili v policejní cele, ve zkráceném přípravném řízení jim bylo sděleno podezření z trestných činů výtržnictví a krádeže.
 
Zloděj odešel s prázdnou
Zřejmě nemilé překvapení zažil pachatel, který se vloupal do areálu bývalého objektu Technických služeb Kadaň. Budova přípravny skleníku byla totiž prázdná. Proto se vydal do prostoru šaten, zde opět nic nenašel, a tak ještě zkusil zaparkovanou maringotku. Protože ani tady nic nebylo, objekt opustil. Výměna poškozených zámků za nové bude stát firmu nejméně 3 tisíce korun. Po totožnosti neznámého pachatele pátrá policie.
 
Napadal manželku
55letý muž z obce na Radonicku je podezřelý z ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společném obydlí. Po dobu pěti let totiž neustále fyzicky napadá svou manželku. V několika případech musela žena vyhledat  i ošetření u lékaře, ve většině případů však nikam nešla. K poslednímu útoku došlo tento týden a to ženě došla trpělivost. Odešla ke svým příbuzným a napadení oznámila na místní oddělení policie. K vykázání útočníka nedošlo, protože poškozená sama společnou domácnost opustila. Soud může násilníka poslat až na osm let do vězení.
 
Vozík nechce vrátit
Na chomutovské policejní oddělení se dostavila žena z Černovic a podala trestní oznámení na svého bývalého přítele. Při výpovědi uvedla, že s druhem bydlela ve společné domácnosti, ale v důsledku vzájemných nedorozumění z bytu odešla. V garáži však zůstal její přívěsný vozík, který bývalý druh neoprávněně používá a nechce jí ho vrátit. Hodnotu vozíku žena stanovila na 9 tisíc korun. Muži hrozí obvinění z krádeže.
 
Chomutov, 30.7.2010

vytisknout  e-mailem