Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další opilý za volantem

CHOMUTOV - Z domu odnesl i medaile, Násilníci dopadeni.... 

Další opilý za volantem
Chomutovským sídlištěm projížděl tento týden 34letý muž. Při běžné kontrole policisté zjistili, že muž před jízdou pil. Tuto skutečnost potvrdila provedená dechová zkouška, přístroj naměřil 1,76 a následně 1,88 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo až roční pobyt za mřížemi.
 
Z domu odnesl i medaile
Vloupání do rodinného domu šetří policisté v Kadani. Majitel uvedl, že zloděj všechno prohledal a z uzamčeného pokoje odcizil pokladničku s hotovostí, dvě pamětní mince a dvě pamětní medaile. Škodu vyčíslil na 12 tisíc korun. Bude-li zjištěna totožnost pachatele, bude obviněn z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Porušil podmínku
V polovině ledna kdosi vnikl do bytu v Jirkově, kde napadl jeho majitele. Když poškozený otevřel dveře, dostal bez varování ránu do obličeje. Po úderu skončil na zemi a následně z bytu utekl.  Pachatelé celý byt prohledali a odcizili notebook a mobilní telefon. Zraněný muž musel vyhledat lékařské ošetření, pracovní neschopnost u něj naštěstí nenastala. Policisté zjistili totožnost útočníků, z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody byl obviněn 36letý Chomutovák, na stejná obvinění čekají i jeho dva společníci – 29letý muž z Prahy a 20letý Jirkovák.
 
Dopadeni pachatelé vloupání
Jirkovští policisté přijali oznámení od zástupce místní firmy, že jim kdosi vnikl do buňky, sloužící jako sklad materiálu. Odtud zmizely věci za téměř 28 tisíc korun. Část věcí policisté zajistili u dvou Chomutováků. Muži ve věku 29 a 27 roků byli již obviněni z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Starší z dvojice byl za krádeže již podmínečně odsouzen v roce 2010, zkušební doba končí až v roce 2012. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Řádil ve firmě
Škodu za téměř 75 tisíc korun za sebou zanechal 22letý mladík z Mostu, který se vloupal do firmy v Sušanech.  Prohledal neuzamčené kanceláře, ze stolu odcizil peněženku s hotovostí, kabely, nabíječky na telefony a dvě firemní razítka. Pak našel klíčky od zaparkovaných vozidel a traktoru, ty také odcizil. Jeho pozornosti neušly ani dvě plechové pokladničky s hotovostí.  Z kanceláří přešel do další místnosti, odkud zmizel křovinořez, bruska, fréza a další věci. S porušením zákona má muž své zkušenosti, za obdobnou trestnou činnost byl již odsouzen a v současné době je v podmínce. Část lupu našli policisté poblíž bydliště pachatele, věci budou vráceny majiteli.
 
Prodal kradený telefon
17letý mladík z Chomutova prodal za 11 tisíc korun zaměstnanci potravin v Kochově ulici mobilní telefon s nabíječkou. Obchod uskutečnil, ačkoli věděl, že přístroj pochází z trestné činnosti. Jeho jednání vyhodnotili policisté jako trestný čin podílnictví, za něj hrozí pachateli peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na čtyři léta.
 
Vloupání do klubovny
Různé destiláty, cukrovinky, oblečení, elektroniku a peníze na hotovosti, to je seznam věcí, které odnesl neznámý zloděj z jirkovské klubovny hráčů tenisu. Zástupci klubu vyčíslili celkovou škodu na 22500 korun. Po pachateli tohoto činu nyní pátrají policisté.
 
18.března 2011
nprap. Marie Pivková 
 

vytisknout  e-mailem