Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další partnerské útoky

HODONÍNSKO: Chlapi dokazovali ženám svoji sílu. 

Po nedávných incidentech, o kterých jsme informovali, řešili policisté na Hodonínsku další. Kyjovští policisté zasahovali při rodinném konfliktu v nedaleké malé obci. Sedmatřicetiletý alkoholem notně posilněný muž nejprve vulgárními výrazy a následně i fyzicky napadl svoji dceru a manželku, kterým způsobil drobná poranění. Jeho agresi ale neunikl ani školou povinný syn, kterého vulgárně urážel. Zasahující policisté situaci vyhodnotili jako velmi rizikovou a útočníka, který později nadýchal 2,5‰ alkoholu, eskortovali do policejní cely.

Obdobný případ se odehrál i v Hodoníně, kde šestačtyřicetiletý muž slovně i fyzicky napadal svoji družku. Urážel ji hrubými výrazy a poté ji udeřil pěstí do obličeje, čímž ji způsobil pohmoždění oka. Jelikož neskýtal záruky, že ve svém jednání nebude pokračovat, byl na místě zajištěn a policisté jej umístili do policejní cely.

Obě události policisté šetři jako přestupky proti občanskému soužití a zdokumentované případy předají k šetření přestupkovým komisím.

Další případ násilí, který tentokrát skončí obviněním z trestného činu, se odehrál v jedné z hodonínských restaurací. Třiatřicetiletý muž měl bezdůvodně fyzicky napadnout jiného muže. Napadený muž po úderu pěstí do obličeje upadl ze židle na zem. Když se ze země zvedal, měl být opětovně fyzicky napaden a několikrát obdržet rány pěstí do oblasti břicha a hrudníku. Při napadení utrpěl zranění, se kterým musel být ošetřen ve zdravotnickém zařízení. V případě prokázání viny obviní policisté útočníka z trestného činu Ublížení na zdraví a Výtržnictví, za které by mohl být odsouzen až ke třem letům odnětí svobody.


 

nprap. Petr Zámečník, 17. 2. 2012

vytisknout  e-mailem