Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další pátrací akce

Tábor – Soběslav – Policisté v čele s kriminalisty - pátrači byli opět v terénu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po rozsáhlé a úspěšné pondělní policejní pátrací akci na Soběslavsku, kdy v odpoledních a nočních hodinách policisté ve spolupráci s hasiči a dalšími dobrovolníky pátrali po muži, který se rozhodl umrznout v lese, se ani včerejšího dne policejní pátrači nezastavili. Krátce před čtvrtou hodinou odpolední přijali oznámení, dle kterého se, a to opět na Soběslavsku, pohřešuje mladistvá dívka, která se nevrátila ze školy. Protože se jednalo o dívku s mentální poruchou, která již opakovaně opustila domov a díky svému zdravotnímu poškození mohla být ohrožena na životě či zdraví, nasadili policisté do pátrací akce okamžitě všechny dostupné síly a prostředky. Po informaci městským rozhlasem v Soběslavi a předání této zprávy starostům okolních obcí se policisté neprodleně rozjeli na místa, kde by se dívka mohla zdržovat, a rovněž na místa, kde byla nalezena v předchozích případech. Ve chvíli, kdy na Soběslavsko již startoval z Prahy povolaný policejní vrtulník, byla dívka nalezena.
V obci Klenovice se před sedmou hodinou večerní rozhodla s přicházející tmou ukrýt na pozemku jednoho z rodinných domů. Zde ji však nalezla majitelka, shodou okolností a náhod matka policisty. Ze znalosti problematiky a díky tomu, že v průběhu dne zaslechla policejní výzvu v městském rozhlase, jí bylo záhy jasné, kdo může být ona návštěvnice.
I tato pátrací policejní akce tak dopadla dobře. Poděkování opět patří všem, kteří se společně s policisty a městskými strážníky na hledání dívky podíleli.       
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
13. února 2013
 

vytisknout  e-mailem