Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další pěstírna na Teplicku

TEPLICE - Tentokrát konopí pěstovali Nizozemci a další zprávy.  

     V posledních letech policisté na Teplicku odhalili několik nelegálních pěstíren konopí. V případech figurovali jak Češi, kteří většinou pěstovali maximálně několik desítek rostlin, tak Vietnamci, jejichž produkce byla daleko větší, při raziích byly zajištěny většinou stovky rostlin. Nyní se kriminalisté poprvé setkali s „pěstiteli“ z jiné země. V obci Mikulov se v rodinném domě dva Nizozemci starali o několik stovek rostlin konopí, které pěstovali v květináčích minimálně po dobu tří měsíců. Polovinu „úrody“ stačili sklidit a odvézt před zásahem kriminalistů, při převozu zbývajících 330 rostlin zadržela policejní hlídka 31letého cizince, který konopí převážel dodávkou ukryté v plastových sudech. Zadržený muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a byl podán podnět k jeho vzetí do vazby. Druhý Nizozemec je na útěku před spravedlností a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Cizincovu totožnost však známe a jeho dopadení je tak jen otázkou času. Oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
Vloupání do skladu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do skladu. Po překonání zámku vnikl do skladových prostor poškozené firmy a následně z něj odcizil autogenní soupravu, kabely a další věci celkem za 40 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který může pachatel strávit až dva roky ve vězení.
 
Okradená prodavačka
     O peněženku s 12 tisíci, doklady a platební kartou přišla prodavačka jedné teplické prodejny. Neznámý pachatel využil její nepozornosti a vniknul do neuzamčené šatny, odkud jí peněženku odcizil z volně odložené kabelky. Případ prověřujeme pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 12. října 2011 v 19.00 hodin v Teplicích na křižovatce ulic Na Hrázi, Dubská a Jateční. Osobního vozidlo VW Golf jedoucí ve směru od centra se při odbočování vlevo do ul. Dubská střetlo s protijedoucím vozidlem Škoda Fabia. Oba řidiči tvrdí, že křižovatkou projížděli na zelený signál, proto hledáme svědky, kteří v době střetu vozidel, nebo těsně před ním projížděli křižovatkou a mohli by určit chod světelné signalizace.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 264 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 1. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem