Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další podvedená seniorka

Přišla o trezor se šperky  

     V úterý večer zavolala na tísňovou linku policie 77letá žena ze skvrňanského obvodu v Plzni a operačnímu důstojníkovi oznámila, že jí z bytu jedna neznámá žena odcizila trezor se šperky a finanční hotovostí. Na místo okamžitě vyrazili policisté a zjistili, že se seniorka vracela kolem půl osmé večer domů a výtahem s ní jela nějaká neznámá žena. Ta sice nevystoupila na stejném patře, ale po chvíli se vrátila a zazvonila na paní. Zeptala se, zda by jí žena nemohla půjčit papír a tužku, aby mohla napsat vzkaz známým, kteří nebyli doma. Zároveň ženě nabídla, že jí namasíruje nohy, což seniorka přivítala a pozvala ji dovnitř. Neznámá si od masírování vždy na chvíli odběhla a to proto, aby si umyla ruce či si zatelefonovala. Po osmé hodině večer podvodnice odešla a žena zjistila, že v ložnici chybí trezor s finanční hotovostí a šperky. Trezor musela zlodějka vypáčit ze skříně. Seniorka uvedla, že jí chybí 68 tisíc korun, 30 prstenů a několik náramků, přívěsků a náušnic. Celková škoda dosáhla výše 133 tisíc korun.
            Poškozená uvedla i popis pachatelky. Jednalo se o ženu ve věku zhruba 55 let. Vypadala upraveně a mluvila česky. Blonďaté vlasy měla ostříhané do tzv. podkovy a na sobě měla šedohnědé šaty a ve stejné barvě k tomu měla i kabátek. Přes rameno měla větší kabelku.
            Plzeňští kriminalisté dnes budou na případu krádeže dále pracovat. Bohužel se nejedná o ojedinělý případ, proto znovu varujeme všechny občany, zejména vyššího věku, aby opravdu do svých bytů nepouštěli žádné cizí lidi a to ani přesto, že vypadají velmi seriózně. Pachatelé spoléhají na důvěru seniorů a bohužel často ji využívají ke svému prospěchu.
 
por. Ing. Martina Korandová
12. července 2012

vytisknout  e-mailem