Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další případy podvedených seniorů

ZNOJEMSKO: Podvodníci využívají osvědčených lstí.  

     Šetříme další tři případy podvedených seniorů, ke kterým došlo v tomto týdnu. V úterý v dopoledních hodinách oslovil neznámý pachatel u novinového stánku na náměstí Svobody ve Znojmě dvaaosmdesátiletého muže, kterému nabídl nákup léků ze zahraničí a požádal jej o finanční hotovost přesahující sedm tisíc korun. Senior muži vyhověl a společně s manželkou mu částku předali. Léky ani peníze však do současné doby nemají.
 
     Další případ se odehrál ve čtvrtek a rovněž ve Znojmě. Neznámý podvodník pod smyšlenou legendou dodání stavebního materiálu pro vnuka čtyřiaosmdesátileté ženy, vylákal od seniorky finanční hotovost ve výši sedm tisíc korun. Slíbený materiál nedodal a finanční hotovost si ponechal.
 
    K poslednímu případu došlo ve čtvrtek v odpoledních hodinách v obci Bojanovice. Tři muži a jedna žena nejprve neoprávněně vstoupili neuzamčenými vraty na dvorek rodinného domu osmašedesátileté ženy, kterou pod záminkou potřeby vody do chladiče vozidla zabavili. Tři z pachatelů tohoto využili a vnikli do obytné části domu, který rychle prohledali a odcizili finanční hotovost téměř pět tisíc korun a drobné šperky. Pachatelé poté z místa ujeli vozidlem tmavé barvy.
 
Jakékoliv informace k uvedeným případům mohou občané poskytnout na linku 158.
 
Policie České republiky varuje před různými podvodníky a zloději, kteří se snaží využít každou příležitost a především zneužívají důvěřivosti a ochoty. Pod různými záminkami, např. rozměnění peněz, vrácení přeplatků za elektřinu, potřeby vody na zapití léků, nabídky různého zboží, se dostanou do domu a to je pro ně velká příležitost ke krádeži. Nezvěte je dovnitř a zavřete před nimi dveře. Řádně uzamkněte, i když jste ve dvoře nebo na zahradě! Pokud se neznámé vozidlo s podezřelou osádkou objeví v obci, volejte ihned policejní linku 158. Poznačte si registrační značku tohoto auta a snažte se co nejvíce zapamatovat podobu osob. Nedávejte těmto lidem šanci. 
 
 
 
19. listopadu 2010
 
nprap. Jan Křepela

vytisknout  e-mailem