Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další prohřešky v dopravě

ZNOJEMSKO: Alkohol, drogy i zákaz řízení. 

     Od pátku do neděle jsme při silničních kontrolách zjistili řidiče, kteří usedli za volant po předchozím požití alkoholu i drog a se zákazem řízení.

     V pátek ve čtyři hodiny odpoledne jsme v obci Tasovice kontrolovali řidiče osobního vozu VW Vento. Šestadvacetiletý muž ze Znojemska nepředložil řidičský průkaz. Vyšlo najevo, že mu Okresní soud Znojmo v lednu 2009 zakázal řízení motorových vozidel na tři roky a stejný soud mu v červnu loňského roku uložil stejný trest na další tři roky. Muž je podezřelý, že se svým jednáním dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až tři roky odnětí svobody.

     V sobotu ráno po čtvrté hodině jsme ve znojemské části Oblekovice přistihli třiatřicetiletého cizince za volantem osobního vozu Mazda 323 s rakouskou registrační značkou. Nadýchal 0,86 promile alkoholu. 

     Téhož dne v jedenáct hodin v noci jsme v obci Tasovice zastavili řidiče s osobním vozem Ford Escort. Pětatřicetiletý muž ze Znojemska se podrobil orientačnímu testu na přítomnost drog v těle. Výsledek testu prokázal požití pervitinu. 

     V neděli ve čtvrt na tři v noci jsme v obci Korolupy zjistili osmačtyřicetiletou řidičku osobního vozu Opel Astra bez řidičského oprávnění a s alkoholem v krvi.

     Všem těmto řidičům jsme zakázali další jízdu. Byli nebezpeční sami sobě i ostatním účastníkům silničního provozu. Jejich protizákonné chování je v dalším šetření.       

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. března 2011

vytisknout  e-mailem