Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další realizace chomutovského TOXI týmu

CHOMUTOVSKO - Kriminalisté zajistili více než 100 gramů pervitinu. 

Měsíce práce stojí za zadržením a zahájením trestního stíhání 55leté ženy, která se podle zjištění policistů měla zabývat prodejem pervitinu na Chomutovsku. Kriminalisté chomutovského TOXI týmu měli případ rozpracovaný už od loňského roku. Průběžně shromažďovali množství operativních informací a vyhodnocovali je. Na konci května se díky poznatkům o možné aktuální trestné činnosti podezřelé ženy rozhodli spustit realizaci. Na silnici č. I/13 v blízkosti vodního díla Újezd přiměli kriminalisté ve spolupráci s policisty z hlídkové služby zastavit vozidlo, které v tu chvíli řídila, a ženu i jejího spolujezdce zadrželi. Následovaly další úkony, mezi kterými nechyběly domovní prohlídky a prohlídka zmíněného vozidla. Při té policisté nalezli 100 gramů bílé krystalické látky, která orientačním testem vykázala přítomnost metamfetaminu. Dalších více než 6 gramů bílé krystalické látky bylo zajištěno při domovní prohlídce v místě bydliště podezřelé. Ve vozidle kriminalisté nalezli také střelnou zbraň, která bude předmětem balistického zkoumání. Při prohlídkách policisté zajistili také větší množství finanční hotovosti v různých měnách.

Na základě zajištěných důkazů vyšetřovatel zahájil trestní stíhání zmíněné ženy pro spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Žena, která trvale žije v obci na Chomutovsku, se tohoto trestného činu měla dopustit prodejem pervitinu v místě svého bydliště a přechováváním této drogy za účelem její další distribuce nejméně v době, kdy byla dotyčná zadržena.

V současné době se obviněná nachází ve vazební věznici, kam ji soud umístil na základě podnětu policistů a návrhu státního zástupce. Pokud jí soud vinu prokáže, hrozí jí s ohledem na množství zajištěné drogy trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 13. června 2022

Videozáběry ze zadržení zde: 
https://youtu.be/v9W9wsxIDSA

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem