Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další řidič zabíjel

Při nehodě na Kudlově zemřel mladý cyklista. 

Zlín – Fatální následky měla příliš rychlá jízda osmačtyřicetiletého řidiče ze Zlína. Řidič osobního auta Škoda Octavia jel ve směru od Kudlova k Lesnímu hřbitovu ve Zlíně. V levotočivé zatáčce dostal smyk a narazil do cyklisty, který jel před ním. Rozjeté a neovladatelné auto jelo ještě dalších šedesát metrů po trávě, zastavilo se až o rodinný dům a další vůz, který zde parkoval. Zatímco řidič, který má podle všeho nehodu na svědomí, utrpěl pouze lehké zranění, šestadvacetiletý cyklista prudký náraz vozu nepřežil a zemřel na místě.
Řidiče osobního auta podezříváme z těžké újmy na zdraví s následkem smrti. Za tento trestný čin zákon ukládá trest odnětí svobody až na pět let.
V tomto roce jde už o druhé smrtelné zranění cyklisty v našem okrese. První případ se stal koncem dubna ve Valašských Kloboukách, kde třiaosmdesátiletého cyklistu srazilo předjíždějící nákladní auto. Celkem se letos stalo šest desítek dopravních nehod, při kterých hráli roli cyklisté. Jedenáct z nich utrpělo těžká zranění, dalších čtyřiatřicet lehká. Vloni se za stejné období stalo o třináct nehod tohoto typu více, zemřel při nich jeden cyklista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

úmrtí cyklisty3 úmrtí cyklisty3

 

vytisknout  e-mailem