Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další senior obětí nepoctivce

LITOMĚŘICE – Vezl od známých „zabijačku“… 

Dalším případem okradeného seniora se zabývají litoměřičtí policisté. Toto pondělí oslovil neznámý muž 83letého staříka v malé obci nedaleko Litoměřic. Použil téměř shodnou historku jako nepoctivec, který před dvěma týdny okradl seniorku na Ploskovicku – více zde.

Neznámý muž oslovil poškozeného s tím, že veze jeho vnukovi od příbuzných „zabijačku“. Vnutil se do jeho obydlí a požadoval po něm nádoby, do kterých mu chtěl dát výslužku. Mezitím požadoval rozměnit bankovku z důvodů vrácení peněz vnukovi od příbuzných. Poté s nádobou na výslužku odešel k autu a řekl důvěřivému staříkovi, aby na něj počkal. Chvilku poté poškozený zjistil, že byl okraden a vyběhl za neznámým, ale viděl již jen odjíždějící vozidlo. Nepoctivec si kromě kastrolu odnesl 12 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté intenzivně pátrají. Podle poškozeného přijel muž osobním vozidlem světlé až stříbrné barvy, byl štíhlé postavy ve věku asi 20 – 25 let, vysoký 175cm, bílé pleti v obličeji opálený, měl delší vlnité tmavé vlasy a na hlavě měl černou čepici tzv. kšiltovku. Mluvil plynně česky bez přízvuku.

Senior obětí nepoctivce.mp3
Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu, a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást.
Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu.

Preventivní informace a doporučení naleznete zde.

 

Krádež dopravního značení
V terezínské Pražské ulici odcizil v uplynulém týdnu neznámý pachatel dopravní značení. Jednalo se o dva kusy dopravní značky „zákaz vstupu chodců“. Policisté po neznámém pachateli pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě dopadení hrozí podle trestního zákoníku dotyčné osobě až šestiletý trest odnětí svobody.
 

Okradena při nákupech
Při zkoušení ošacení v převlékací kabince litoměřického nákupního centra byla na sklonku uplynulého týdne okradena mladá žena. Svou kabelku ponechala odloženou v kabince a šla si vyměnit ošacení. Tohoto okamžiku pravděpodobně využil neznámý lapka, který si z kabelky přivlastnil peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Škoda byla vyčíslena na 6 tisíc korun. Po pachateli krádeže litoměřičtí policisté intenzivně pátrají.

Litoměřice, 21. 10. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

 

vytisknout  e-mailem