Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další senior přišel o důchod

MOST - Drzá zlodějka přišla do bytu a tam čekala na pošťačku; Motoristé se nepoutají; Z objektu demontovali plastová okna.  

 Podvodnice opět okradla seniory, vydávala se zase za policistku

Policie v Mostě pátrá po neznámé ženě, která se vydává za policistku a zřejmě i za sociální pracovnici a deratizérku a okrádá při tom seniory. V pátek a pondělí žena okradla důchodce o renty. Jednoho v parku, druhého v bytě, když ho zřejmě sledovala z pošty až do místa bydliště. Včera přišla pravděpodobně stejná pachatelka do bytu seniorů a představila se jako policistka, která vyšetřuje padělky bankovek a že má podezření, že tyto falešné peníze roznáší listonoška. Byla pozvána do bytu, žádný průkaz neukázala. Když seniorka převzala od doručovatelky peníze, neznámá je začala prohlížet a následně vybrala různé bankovky s tím, že jsou falešné. Odcizila téměř celý důchod a rychle z bytu odešla. Slíbila, že se vrátí a odveze seniorku na policii. Už nepřišla.

Policie znovu upozorňuje seniory na tyto případy, kterých se dopouští žena ve věku 40 až 45 let, plnější postavy, asi 160 - 170 cm vysoké. Pachatelka má hnědé vlasy k ramenům, někdy je má stažené do culíku. Má kulatý obličej. Hovoří česky bez přízvuku či vady řeči. Policie nabádá občany, aby nepouštěli cizí osoby do bytu, nedávali se s nimi do řeči ve městě a neodevzdávali nikomu své peníze. V žádném případě policisté tímto způsobem neprovádí šetření pravosti bankovek, neodebírají bankovky z důchodů k prověření, neoslovují lidi v parku či na ulici, kde by prohlíželi peníze. Každý policista při kontaktu s občanem je povinen prokázat svou příslušnost k policii služebním stejnokrojem, služebním průkazem nebo odznakem policie. Kriminalisté, kteří slouží v civilním oblečení, se prokazují služebním průkazem nebo odznakem kriminální policie. Policie žádá občany seniorského věku, kteří by přišli do styku s podezřelou ženou, aby okamžitě volali na linku 158. V jednom případě měla žena komplice, asi 25letého muže, který má krátké vlasy světlé barvy.


 

Policie zjišťovala, zda se motoristé poutají

V úterý proběhla na silnicích mosteckého regionu celorepubliková dopravní akce. Ta byla tentokrát zaměřena na kontroly používání bezpečnostních pásů a zádržných systém. Hlídky dopravního inspektorátu během akce na několika stanovištích, které během dne měnily, zkontrolovaly celkem 85 motorových vozidel a zjistily 52 dopravních přestupků. Policisté za 47 z nich uložili řidičům pokuty ve výši 12 700 korun. Řidiči na policejní kontroly narazili nejen ve městech a obcích regionu, ale i na silnicích I. třídy. U 24 osob policie zjistila, že nejsou připoutané, technický stav byl nevyhovující u 10 vozidel a tři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu.


 

Zloději kradli barevné kovy ve velkém

Mostecká policie stíhá pro trestný čin krádeže, poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení čtveřici mužů ve věku od 23 do 33 let, kdy nejstaršího vyšetřuje vazebně. Čtveřice se zajímala o barevné kovy, které kradla v regionu v různém složení. Policie zjistila, že dva z obviněných vnikli v Mostě do budovy jedné firmy, když vytvořili otvor do zdi a poté uvnitř odcizili přívodní napájecí kabely k jeřábu, výrobní formy a další věci. U jezera Nejedlý mezi Komořany a Zálužím vyhrabali ze země kabely, čímž odpojili čtyři návěstidla umístěná na trati a kolejové obvody, jejímž účelem je zastavení vlakové soupravy při nebezpečí. Odpojením návěstidel a obvodů zůstal zcela nefunkční celý železniční přejezd. Důlní společnosti vznikla škoda ve výši 72 000 korun. U obce Čepirohy lapkové vnikli do stavební buňky, ze které vzali různé elektro nářadí. Celkem čtveřice způsobila škodu za dva miliony korun.


 

Odcizil moped a nabízel ho k prodeji

Mostecká policie obvinila 34letého muže z Mostu z trestného činu krádeže. Podle výsledků šetření litvínovských policistů měl muž koncem července odcizit v jedné obci na Litvínovsku moped italské výroby, který byl zaparkovaný a uzamčený v jedné ulici. Majitel, který krádež mopedu ohlásil, vyčíslil škodu na částku deset tisíc korun. Provedeným šetření policistů bylo zjištěno, že muž moped nabízel k prodeji v jednom domě v Litvínově. Policie odcizený moped nakonec zajistila, než ho stačil podnikavec prodat, a vrátila ho zpět původnímu majiteli. Obviněný muž je několikrát soudně trestaný.


 

Plastová okna kradli v cizím revíru

Z přečinu krádeže vloupáním obvinili mostečtí policisté trojici mužů z Mostu. Ti měli krást plastová okna v jednom soukromém objektu u bývalé obce Dolní Jiřetín. Na lup přijeli v noci osobním vozidlem a z domu demontovali čtyři plastová okna, která naložili na střechu auta. Než stačili z místa odjet, přistihl je sám majitel, který přivolal policii. Báchorce o tom, že trojici najal na práci údajně nějaký muž, který se vydával za majitele, policisté nevěřili. Mostečané ve věku 23, 20 a 22 let jsou stíháni na svobodě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 11. září 2013

vytisknout  e-mailem