Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další seniorka okradena

J.Hradec –Pod legendou vrácení přeplatku se muž vloudil do obydlí.( Hlasová schránka 974 233 116) 

Tento čtvrtek v době od 9:00  do 11:00 hodin dosud neznámý pachatel  využil smyšlené legendy o navrácení přeplatku za vyúčtování vody v ulici Československých legií v Jindřichově Hradci a vloudil se do obydlí osmdesátileté seniorky. Zde poškozené odcizil naspořené úspory a to nejméně  40 000 korun  v hotovosti. Jak nikým neviděn pachatel do obydlí seniorky  vnikl, spokojen se svým lupem  odešel neznámo kam. Po totožnosti neznámého zloděje usilovně pátrají jindřichohradečtí kriminalisté i policisté z obvodního oddělení   v J.Hradci.
 
Doporučení policie:
 
Jindřichohradečtí policisté opětovně varují starší občany, kteří se stávají častou obětí pachatelů, aby byli ostražití a opatrní, zvláště v blížícím se předvánočním období. Aby nedůvěřovali cizím lidem, kteří je osloví na ulici, nesedali s nikým do vozidla, nikoho cizího do bytu nepouštěli, nikomu nic nepodepisovali a  nikomu peníze nepůjčovali a nesměňovali. Podvodníci jsou stále úspěšní s ohranými historkami. Vždy se najde někdo, kdo jim uvěří.
 
Zároveň žádáme spoluobčany „ mladšího“ věku či střední generace, buďte všímaví ke svému okolí, pokud uvidíte podezřelé cizí osoby ve vašem okolí či vozidlo kterým přijely, pokuste se zapamatoval jak osoba vypadá či SPZ vozu, kterým osádka přijela. Svou výpovědí můžete  výraznou  měrou pomoci kriminalistům při sestavování portrétu případného pachatele tzv. identikitu, čehož senioři , bohužel, schopni nejsou.Rovněž  poučte své maminky a tatínky, aby byli ostražití a nikoho cizího si domů nepouštěli. Na žádnou legendu  typu vrácení přeplatku za elekřinu či  vodu nebo obdržení výhry aby senioři nereflektovali, neboť vždy nejprve přijde do schránky složenka a poté peníze obdrží zpravidla na poště.
 
V případě výskytu či pohybu podezřelých osob informujte neprodleně policii na lince 158!  Neváhejte využít tísňovou linku, neboť svým oznámením ochráníte nejen svůj majetek, ale i majetek druhých!
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
9. prosince 2012

vytisknout  e-mailem