Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další shromáždění?

Jindřichův Hradec čeká v sobotu ohlášené shromáždění, dohlížet budou opět policisté. 

Svolavatelem shromáždění je občanské hnutí, které zastupuje občan z Tábora. Účelem shromáždění má být protest za zachování ústavních práv a svobod … Svůj záměr oznámil svolavatel Městskému úřadu v Jindřichově Hradci. Počet účastníků shromáždění není znám. Aktuální vládní opatření povolují maximálně sto osob. Místo shromáždění je na Náměstí Míru. Konat se má v odpoledních hodinách.

Policisté budou především zajišťovat veřejný pořádek a bezpečnost ve městě. Situaci na shromáždění budou monitorovat. Policisté se snaží předejít možným zbytečným konfliktům, a proto připomínají, že při aktuálně panujících vládních opatřeních je potřeba dodržet všechna omezení.

Právo pokojně se shromažďovat je aktuálně omezeno nejen počtem účastníků (max. 100), ale i místem jejich trvalého pobytu nebo bydliště a také časově. Shromáždění se  tak smějí zúčastnit pouze osoby s místem trvalého pobytu nebo bydliště v okrese Jindřichův Hradec. Všichni jsou povinni mít nasazen předepsaný ochranný prostředek dýchacích cest.

Policisté budou všechna platná opatření kontrolovat, zaměří se především na skutečnost, aby se shromáždění účastnily skutečně jen osoby s místem trvalého pobytu nebo bydliště v okrese Jindřichův Hradec. V případě porušení těchto pravidel jsou kompetentní úředníci Městského úřadu Jindřichův Hradec připraveni shromáždění rozpustit.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

12. března 2021

vytisknout  e-mailem