Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další smrt motorkáře

České Budějovice – Srubec – Tragická dopravní nehoda. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po třetí hodině odpolední dnešního dne došlo na silnici v katastru obce Srubec na Českobudějovicku k další tragické dopravní nehodě. Řidič (38) motocyklu tovární značky Suzuki Bandit, jedoucí ve směru od obce Ledenice, zde dle prvotního šetření při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel do protisměru, kde právě přijíždělo osobní vozidlo tovární značky Opel Vectra. Při střetu řidič motocyklu svým tělem narazil do automobilu, jeho stroj naštěstí vozidlo minul. Posádka oplu, řidička (38) a dvě děti ve věku 10 a 6 let, tak vyvázla bez vážnějšího fyzického poranění, přesto řidička skončila v péči lékařů z důvodu posttraumatického šoku. Řidič motocyklu však utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl.
Příčina a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření českobudějovických dopravních policistů. V zájmu objektivního posouzení všech skutečností žádáme každého, kdo se krátce po třetí hodině odpolední dnešního dne (sobota 29. srpna 2015) pohyboval po silnici mezi obcemi Srubec a Ledenice na Českobudějovicku, byl svědkem této nehody, případně měl k události další informace, zejména ke způsobu jízdy uvedených vozidel, aby své informace předal českobudějovickým dopravním policistům na jejich služebně na Plavské ulici č. 2, telefonním čísle 974 226 250, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
V tomto týdnu je to již bohužel druhá tragická dopravní nehoda, při které zemřel motorkář. Celkově od začátku tohoto roku se jedná již o 44. oběť dopravních nehod na jihočeských silnicí.
Pamatujme na pravidlo šťastného návratu a důsledným dodržováním pravidel silničního provozu nám pomozte zastavit tyto „jízdy smrti“.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek krpc.pio@pcr.cz
29. srpna 2015
 
Odkazy do noveho okna

DN - T - OA x Moto - Srubec - 01

DN - T - OA x Moto - Srubec - 01 

Detailní náhled

DN - T - OA x Moto - Srubec - 02

DN - T - OA x Moto - Srubec - 02 

Detailní náhled

DN - T - OA x Moto - Srubec - 03

DN - T - OA x Moto - Srubec - 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem