Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další smrtelná dopravní nehoda na Prostějovsku

a jiné zprávy. 

Vloupání do motelu

V obci Mostkovice se po předchozím násilném vytlačení okna vloupal doposud neznámý pachatel do budovy motelu. Po prohledání místností odcizil dva plazmové televizory a automat na kávu. Pachatel způsobil krádeží škodu v celkové výši 90 000,- Kč.

Vloupání do budovy obecního úřadu

Neznámý pachatel v obci Jesenec vnikl do budovy obecního úřadu, v kancelářích vše prohledal a odcizil finanční hotovost z příruční pokladny. Pachatel krádeží a poškozením zařízení způsobil škodu za více jak 30 000,- Kč.

Dopravní nehoda s úmrtím

Dne 17.3.2009 kolem 14.20 hodin jel řidič (1991) s vozidlem Renault Megane po ulici Olomoucká v Držovicích směrem do centra Prostějova. Po projetí křižovatky Olšany u Prostějova – Držovice – Smržice – Vrahovice najel řidič na nezpevněnou krajnici. Vozidlo se stalo neovladatelné, vyjelo zpět na silnici a dostalo se do smyku. Poté najelo vlevo mimo silnici, kde narazilo do sloupu veřejného osvětlení a vysokého napětí. Sloupy při pádu poškodily rodinný dům. Při havárii došlo k úmrtí spolujezdce na předním sedadle (1990), těžkému zranění řidiče a další dva spolujedoucí (1990, 1991) na zadním sedadle utrpěli lehká zranění. Řidič vozidla na místě uvedl, že musel strhnout řízení z důvodu nedání přednosti jiným vozidlem. Příčina nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření policistů.

vytisknout  e-mailem