Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další újezd od benzinové čerpací stanice

Tábor – Moraveč – Natankoval, nezaplatil a ujel. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Případy, kdy řidiči odjedou od benzinových čerpacích stanic bez zaplacení, jsou stále častější.
Pátráme po dalším z těchto řidičů. Ten přijel po půlnoci z 30. na 31. března 2013 s osobním vozidlem tovární značky Renault Laguna combi šedé barvy na benzinovou čerpací stanici v katastru obce Moraveč. Nejprve do kanystru, a následně do nádrže automobilu, natankoval benzín Natural 95 v celkové hodnotě bezmála 2 500 korun. Jeho nervózní chování upoutalo pozornost na prodejně obsluhující ženy. Vyšla proto ven ke stojanům. Zkušeným pohledem zjistila, že vozidlo má vzadu namontovanou jinou registrační značku, než vpředu. To její podezření, že nebude zřejmě vše v pořádku, jen utvrdilo. Počkala proto u stojanu a po ukončení tankování navázala s řidičem hovor, během kterého jej vyzvala, aby ji následoval do prodejny načerpaný benzín zaplatit. Z jeho chování však bylo zřejmé, že hledá cestu k úniku. Před dveřmi do prodejny se otočil, za ním jdoucí obsluhu odstrčil a utíkal zpět ke svému vozidlu. Čerpadlářka se však za ním rozběhla a pod hrozbou použití obranného spreje vyzýval muže, aby se vrátil a zaplatil. Tomu se však, i přes její snahu jej zadržet, podařilo nasednout do vozidla, nastartovat a ujet.
Dle zjištěného popisu by řidičem měl být muž ve věku přibližně 30 let, asi 165 cm vysoké postavy. Oblečen byl do maskáčových kalhot, šedočerné bundy s kapucí, na nohou měl černé boty a na hlavě černou čepici. Mluvil česky, bez cizího přízvuku. Výrazným znakem jeho obličeje byl nos zakřivený do pravé strany.
Žádáme tímto každého, kdo by muže na fotografii (videozáznamu) poznal, aby jeho totožnost sdělil policistům místně příslušného Obvodního oddělení Mladá Vožice na telefonním čísle 974 238 720, případně táborskému policejnímu operačnímu středisku cestou linky číslo 158.
Předpokládáme rovněž, že se tento pachatel mohl uvedených skutků dopouštět i na jiných benzinových čerpacích stanicích. V případě prokázání naplnění skutkové podstaty přečinu krádeže mu hrozí mimo jiné až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.
 
Za spolupráci děkujeme.  
 
Info pro OOP ML. V. - BČS Moraveč 02.jpgInfo pro OOP ML. V. - BČS Moraveč 01.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
10. dubna 2013  

vytisknout  e-mailem