Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další újezdy od nehod

TEPLICKO - Řidiči se vyhýbají odpovědnosti; I příbuzní se okrádají; Recidivista opět v akci... 

Další újezdy od nehod

     Policie nadále zaznamenává případy, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí z místa, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě mělo dojít v době od 19:00 hodin dne 2. března do půlnoci dne 3. března 2019 v Krupce, ul. Libušín u č. p. 286/19. Neznámý řidič tam měl narazit do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia a z místa ujet. Podle svědků se mohlo jednat o auto podobné Renaultu Thalia, na místě byly zajištěny stopy červeného a žlutého laku, není vyloučeno, že se jednalo o červené auto se žlutými doplňky (lištami na dveřích).

     Od nehody ujel i řidič, který měl v době od 20:00 hodin dne 3. března do 12:50 hodin dne 4. března 2019 v Teplicích, ul. Krušnohorská u č. p. 15 poškodit přední část zaparkovaného vozidla Opel Mokka červené barvy. Podle dosud zjištěných poznatků se mohlo jednat o vozidlo typu dodávky, které je poškozené na pravém a možná i levém boku.

     Pátráme také po neznámém řidiči, který měl dne 4. března 2019 mezi 7:30 až 12:15 hodin v Teplicích, ul. Bohosudovská na parkovací ploše u Kauflandu konkrétně v prostorách u lékárny poškodit levý bok zaparkovaného vozidla Ford šedé barvy a z místa odjet, aniž by přivolal policii, nebo na místě nechal vzkaz s kontaktními údaji.

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

I příbuzní se okrádají

     Na policisty se obrátila mladá žena, kterou měla její matka připravit o více jak pět tisíc korun. V bytě vzala platební kartu své dcery a bez jejího vědomí a souhlasu vybrala z bankomatu celou finanční hotovost, kterou měla na účtu. Žena byla obviněna z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, pokud oznamovatelka dá souhlas s trestním stíháním své matky, hrozil by jí v případě uznání viny až dvouletý trest odnětí svobody.

     Policisté řeší ale i opačný případ, kdy potomek okradl rodiče. Z přečinu krádeže byl obviněn 24letý muž, který z bytu své matky, kde ho nechala bydlet, v době její nepřítomnosti odcizil kuchyňskou linku, lednici a sporák. Když na to přišla, došla jí s potomkem, který už jí ukradl věci i v minulosti trpělivost a podala trestní oznámení. Pokud nevezme zpět souhlas s jeho trestním stíháním, mohl by jít nezvedený syn až na dva roky do vězení.

Recidivista opět v akci

     Z přečinu krádeže je podezřelý 42letý recidivista, který v pondělí po poledni ukradl z volně přístupného areálu v Dubí autobaterii. Z přívěsného vozíku vzal naložený akumulátor v hodnotě dva tisíce korun, který si naložil na kočárek, kterým vozí šrot a z místa činu chtěl odejít. Přistihl ho ale majitel, který přivolal policii, v minulosti sedmkrát odsouzenému muži už bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který by ho mohl soudce poslat až na tři roky za mříže.

Odcizené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích ukradl auto. Z ulice Novoveská zmizela během víkendu zaparkovaná Octavia, majitelka vyčíslila škodu na šedesát tisíc korun. Vozidlo bylo ihned vloženo do databáze odcizených aut, pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu za přečin krádeže až pětiletý trest odnětí svobody.

5. března 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem