Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další úspěch amerického vojáka

HRADECKO - Matka s dcerou přišly o statisíce korun. 

V pondělních (2.1.) odpoledních hodinách jsme přijali oznámení o podezření z podvodu. Na hradeckou policejní služebnu se dostavily dvě ženy - matka s dcerou, které uvedly, že se matka seznámila přes sociální sítě s americkým vojenským lékařem sloužícím v Jemenu. Ženy s ním komunikovaly společně a poté, co potřeboval poslat kufr s dolary (v přepočtu okolo 59 mil. Kč) do České republiky a slibu společného života mu v několika platbách poslaly téměř 380 tisíc korun. Peníze měly být určeny na poplatky za doručení kufru. Poslední požadavek téměř půl miliónu korun již neposlaly a podvod nahlásily. Nejenže přišly o úspory, ale dcera se navíc u banky zadlužila 300 tisícovou částkou.
Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z podvodu, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až 5 let.

Upozorňujeme občany, aby nevěřili neznámým lidem, s kterými se seznámí přes sociální sítě. Kdokoliv se totiž může vydávat za kohokoliv. A pokud peníze pošlou na zahraniční účty, je velmi pravděpodobné, že je nikdy neuvidí.

Odkaz na obdobný případ.

por. Iva Kormošová
5.1.2023, 12.45

vytisknout  e-mailem