Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další úspěch českobudějovického TOXI TÝMU

České Budějovice – Prodával drogy a brutálním způsobem fyzicky napadl dvě mladé ženy v Českých Budějovicích. Jednu z nich se pokusil znásilnit.  

Včerejšího dne zadrželi kriminalisté z českobudějovického TOXI týmu 37letého nebezpečného recidivistu. Kladou mu za vinu, že v době od ledna 2007 do současné doby , v nejméně 150ti zjištěných případech, prodal či neoprávněně bezplatně poskytl v Českých Budějovicích drogu pervitin dalším osobám. Sám je navíc uživatelem pervitinu. Za tutéž trestnou činnost byl v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen a potrestán - nepoučil se.
V průběhu dalšího prověřování však českobudějovičtí kriminalisté rozkryli další závažné skutečnosti. Podezřelý muž se začátkem června letošního roku , ve sklepních prostorách domu v Českých Budějovicích, pokusil znásilnit 20letou ženu, přičemž jí fyzicky napadnul. V páchání násilné trestné činnosti pokračoval i o dva měsíce později. Koncem srpna nezákonně vniknul do bytu další poškozené - 20leté ženy v Českých Budějovicích. V bytě poškozenou brutálním způsobem fyzicky napadl a omezoval jí na svobodě.
Kriminalisté včera 37letého muže obvinili z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, znásilnění ve stádiu pokusu, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a porušování domovní svobody. Státnímu zástupci byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

Dopadením tohoto zvlášť nebezpečného recidivisty se tak opětovně potvrdila plně profesionální a precizní práce českobudějovických kriminalistů.

nprap. Regina Tupá,piscb@mvcr.cz
21.prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem