Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Další varna pervitinu odhalena

TŘEBÍČ: Třiadvacetiletá žena vařila pervitin. 

Komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil dne 28. dubna trestní stíhání proti třiadvacetileté ženě z Brna pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněná v průběhu loňského a letošního roku opakovaně neoprávněně vyráběla v místě svého současného bydliště v ulici Modřínova v Třebíči omamnou látku pervitin. Vyrobenou drogu v několika případech prodala dalším uživatelům této návykové látky. Kriminalisté výrobnu pervitinu odhalili dlouhodobým operativním šetřením. Při provedené domovní prohlídce policisté na místě zajistili věci sloužící k výrobě drogy a další věci související s toxikomanií.

Mladé ženě za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Drogová kriminalita je v současné době jednou z hlavních priorit služby kriminální policie a vyšetřování. Pro tuto problematiku byl na Územním odboru Policie ČR v Třebíči posílen tým kriminalistů, kteří se intenzivně zabývají odhalováním drogové trestné činnosti“, řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí Oddělení obecné kriminality Územního odboru Třebíč.

 

V letošním roce je to již druhý případ na okrese Třebíč odhalené varny na pervitin. Dne 6. dubna v Litoltově ulici v Třebíči zajistili kriminalisté varnu na pervitin, ve které obviněný drogu vyráběl a poté ji poskytoval dalším osobám. Obdobný scénář se odehrál již v prosinci loňského roku. V té době policisté rovněž zajistili u stejného čtyřiatřicetiletého muže varnu. Pachatel byl již za takový čin odsouzen v posledních třech letech, a proto mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V současné době je stíhán vazebně.


V listopadu loňského roku třebíčská policie odhalila jednu z největších pěstíren konopí v celé České republice. V objektu bývalého velkoobchodu potravin v ulici Hrotovická v Třebíči zadrželi policisté tři muže cizí státní příslušnosti a zajistili téměř pět tisíc rostlinek konopí. Ve stejném měsíci kriminalisté odhalili ve spolupráci s celorepublikovým útvarem organizovanou skupinu, která se zabývala výrobou a obchodováním s pervitinem.


V současné době policisté stíhají několik osob, kteří drogu prodávali nebo vyráběli, dva muži jsou z nich stíháni vazebně“, sdělil npor. Mgr. Josef Vodák.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

29. dubna 2011

 

 

Odkazy do noveho okna

varna Modř. 1

varna Modř. 1 

Detailní náhled

Varna Modř.2

Varna Modř.2 

Detailní náhled

Varna Modř.3

Varna Modř.3 

Detailní náhled

Varna Modř.4

Varna Modř.4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem