Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další včelař postrádá úly i včelstva

BŘECLAVSKO: Evidujeme již pět případů.  

Břeclavsko - O tom, že se v poslední době zaměřují zloději na včelí úly, jsme několikrát informovali. Policisté v tomto týdnu znovu přijali další oznámení, tentokrát od včelaře z Březí. Také jemu se naskytl žalostný pohled, když zjistil, že na jeho oplocený pozemek vnikli zloději a přisvojili si tři úly včetně včelstev.

Břeclavští policisté od konce ledna do současné doby evidují již pět případů. První krádež se stala mezi obcemi Velké Bílovice a Moravský Žižkov. Další dvě následovaly v katastru obce Lanžhot, pak Břeclav, a ta poslední je výše zmiňovaná z Mikulovska. Celková škoda, která okradeným včelařům vznikla, již přesahuje částku 300 tisíc korun.  Pro majitele včelstev je samozřejmě újma mnohem větší, než je vyčíslená hmotná škoda. A proto žádáme o pomoc také občany i samotné včelaře.

Policie se samozřejmě uvedené problematice intenzivně věnuje. Důkladně prověřujeme veškeré poznatky a hlídky se v rámci výkonu služby více zaměřují na vytipované oblasti, kde nyní provádíme častější kontroly. Úly se většinou nacházejí na odlehlých místech, kde je malý pohyb osob, což zajisté pachatelům usnadňuje práci. Přesto žádáme občany, aby byli více všímaví a pokud zaregistrují výskyt vozidla či osob v popisovaných lokalitách, uvítáme poznatky na jakékoliv policejní služebně. Žádáme také včelaře, aby své úly častěji kontrolovali a popřípadě zvážili i pořízení zabezpečovacích prvků na ochranu majetku.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 13. února 2015

vytisknout  e-mailem