Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další velká akce v dopravě

I přes varování a výzvy řidičům se našli tací, kteří před jízdou požili alkohol. A nejen to. Řdidič Škody Octavia byl zadržen při překročení rychlosti o padesát kilometru v hodině! 

Policsté tak pokračují v trendu, který se odvíjí od nepříznivých čísel usmrcených osob v loňském roce. V minulých dnech proběhl velký zátah na řidiče autobusů. Policisté zadrželi řidičský průkaz muži, který řídil autobus pod vlivem alkoholu.

Další akce na sebe nenechala dlouho čekat. Ve spolupráci s Celní správou Ostrava se policisté - mimo jiné - zaměřili na nákladní a kamionovou dopravu. Na záchytném parkovišti v Příboře projížděli řidiči celkově pěti kotrolními stanovišti. Tam jim dopravní policisté, celníci a policisté z Cizinecké a pohraniční policie, zkontrolovali postupně hmotnost nákladu, povolení k pobytu a pracovní povolení u cizinců, technický stav vozidel. Dopředu vytipovaná vozidla také zkotroloval psovod se psem Ironem, který je speciálně vycvičený na vyhledávání cigaret a tabákových výrobků. Následně pak vozidla zamířila pod mobilní rentgen, který umožňuje nahlédnout do nákladového prostoru bez narušení plomb a zámků. Dopravní policisté zkontrolovali vozidla v režimu AETR a ADR.

Souběžně s touto kontrolou byli hlídky policistů a celníků rozmístěny po celém Novojičínsku. Zaměřovali se na technický stav vozidel, rychlost, požívání alkoholu před jízdou a jiné nešvary, kterých se řidiči dopouští.

Jen novojičínští dopravní policisté zkontrolovali 176 vozidel, z nichž téměř jedna třetina spáchala nějaký přestupek!
Dopraváci udělili za dopoledne blokové pokuty za téměř 54 000.-Kč. 
Oznámení o přestupku bylo sepsáno se šesti řidiči. Také osm vozidel nesplňovalo předepsaný technický stav.
24 řidičů překročilo rychlost, dokonce řidič Škody Octávie projížděl Lubinou téměř stokilometrovou rychlostí!!!
Jeden odvážný řidič usedl za volant s 0,78 promile alkoholu v krvi. Režim ADR či AETR porušili čtyři řidiči.
Policisté odstavili ke kontrole vozidlo, které převáželo odpad.. Při projíždění kontrolní váhou byl výrazně překročen maximální limit váhy. Zato řidič, který převážel kovové odlitky měl náklad na svém kamionu velmi dobře zajištěn proti sesunutí a váha i přes zančnou hmotnost nákladu nepřekročila povolenou hranici.
Výsledky za ostaní útvary budou k dispozici zítra.

K dalším radikálním zátahům na řidiče bude v budoucu docházet stále častěji.

 

viz odkaz: napsali o nás

 http://novojicinsky.denik.cz/zpravy_region/policejni-kontroly-se-tentokrat-zam20090211.html#mm

vytisknout  e-mailem