Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Další víkendová dopravně bezpečnostní akce na Jablonecku

JABLONECKO - Během uplynulého víkendu policisté na Jablonecku zkontrolovali téměř dvě stovky řidičů a zjistili 38 dopravních přestupků. 

Ilustrační fotoIlustrační foto
Během uplynulého víkendu proběhla na území celé České republiky další z řady prázdninových víkendových dopravně bezpečnostních akcí, do které byli samozřejmě zapojeni i policisté na Jablonecku, kde se tato akce uskutečnila ve dvou dnech – v pátek 15. a v neděli 17. července. Během těchto dvou dnů policisté z dopravní služby, pořádkové služby a cizinecké policie na teritoriu celého okresu Jablonec nad Nisou zkontrolovali celkem 182 řidičů. Při těchto kontrolách policejní hlídky zjistili 38 dopravních přestupků, z níž 28 vyřešili v rámci blokového řízení a udělily pokuty ve výši 10.800,- Kč. Zbylých deset přestupků policisté oznámili k dalšímu šetření příslušným správním orgánům. V jedenácti případech byli řidiči motorových vozidel přistiženi při překročení povolené rychlosti. Čtyři řidič navíc usedli za volant pod vlivem alkoholu, z níž jednání tří bylo kvalifikováno jako přestupek a jeden řidič se tím dopustil trestného činu. Sedmi řidičům byla udělena bloková pokuta za to, že nepoužili bezpečnostní pásy. Jeden řidič také při přepravě dítěte nepoužil zádržný systém a dalších šest řidičů vyjelo na silnice z vozidlem, které mělo nevyhovující technický stav.

Ani touto uvedenou víkendovou dopravně bezpečnostní akcí samozřejmě zvýšený dohled nad bezpečností silničního provozu na Jablonecku i v celé republice nekončí. Naopak i během následujícího prázdninového období budou dopravně bezpečnostní akce zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení nadále pokračovat. Dále policisté dopravní i pořádkové služby budou v ostatních prázdninových dnech samozřejmě provádět zvýšený dohled na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Policejní hlídky se rovněž zaměří i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.


19. 7. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem