Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další vykradená prodejna potravin

Tábor – Dolní Hořice – Zloději šli po alkoholu a cigaretách. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po delší odmlce šetříme na Táborsku již druhý případ krádeže vloupáním do prodejny potravin v menší obci na periferii okresu. Po minulém týdnu, kdy zloději zaútočili v obci Sudoměřice u Tábora, kradli zloději i v blíže neurčené době uplynulého víkendu v prodejně potravin v obci Dolní Hořice na Chýnovsku. Po násilném překonání vstupních dveří se dostali do vnitřních prostor, kde ze stojanu odcizili na 360 krabiček cigaret různých značek a neopomněli vzít ani sedm lahví vodky a jednu láhev fernetu. Včetně poškození zařízení prodejny způsobili škodu v celkové výši téměř 30 000 korun.
Jak již bylo uvedeno, nejedná se o ojedinělý případ. Nejen na Táborsku šetříme již řadu takovýchto nájezdů zlodějů. Majitele či provozovatele prodejen na tyto případy opakovaně upozorňujeme a nabádáme k přehodnocení zabezpečení vystaveného zboží, a to, jak již bylo uvedeno, zejména alkoholu a cigaret.
Žádáme tímto každého, kdo by mohl k objasnění těchto případů přispět jakoukoliv důvodnou informací, zejména o podezřelém výskytu osob ve vozidle, které si obhlíží prodejny potravin v menších obcích, aby své poznatky neprodleně předal policistům cestou linky číslo 158. Děkujeme.     
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
12. března 2013
 
 

vytisknout  e-mailem