Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další vykradená šatna u tělocvičny

Tábor - Malšice - Zloděj vypáčil 20 šatních skříněk. (Hl. schránka 974238116.) 

            Policejní varování si sportovci nevzali k srdci.
           Po případech v Táboře a v Sezimově Ústí z počátku měsíce února tohoto roku a po případu z Bechyně z minulého týdne šetří policisté další krádež vloupáním do šatny u tělocvičny. Tentokrát si zloděj vybral sportovní halu v obci Malšice. Ve večerních hodinách dne 23. března 2010 zde vnikl do volně přístupné šatny, a zatímco se místní sportovci věnovali hře, vypáčil dvacet šatních skříněk, kdy v některých nalezl to, co hledal. Odnesl si peněženky s finanční hotovostí a platebními kartami, osobní doklady a mobilní telefony. Souhrnná škoda byla vyčíslena na částku téměř 14 000 korun a zejména odcizením dokladů a platebních karet vznikla poškozeným další řada nemalých problémů a starostí.
            Policisté po zloději či zlodějích usilovně pátrají. Sportovcům, kteří ve večerních hodinách navštěvují tělocvičny, opakovaně připomínají, že zanechávání cenností v šatnách je „lehkovážné“. Vstupní prostory sportovišť jsou nezřídka volně přístupné, vlastní šatny ne vždy uzamčené a drzost zlodějů nezná mezí. Cennosti patří pod bezpečný zámek, případně do vlastních prostor tělocvičny, kde jsou pod přímou kontrolou. I zde platí, že nejlepší prevencí proti krádeži je nedat zlodějům příležitost.
            Zda případy krádeží v šatnách u tělocvičen v Táboře, Sezimově Ústí, Bechyni i Malšicích spolu souvisí, je rovněž předmětem dalšího policejního šetření. Souhrnná škoda od začátku letošního roku byla v těchto případech již vyčíslena na celkovou částku 37 000 korun.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek    taorpcr@mvcr.cz    24. 3. 2010
 
 

vytisknout  e-mailem