Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další výrobce pervitinu je ve vazbě

HODONÍNSKO: Kromě vaření drog páchal i majetkovou trestnou činnost. 

Kriminalisté z toxitýmu v lednu letošního roku zadrželi a obvinili z nedovolené výroby drog dalšího výrobce. Po nedávném úspěšném zásahu na Kyjovsku se tentokrát prováděl služební zákrok v Hodoníně. Sedmatřicetiletý muž je v současné době obviněn z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Tohoto jednání se dopouštěl po několik posledních měsíců. Za tu dobu proti němu kriminalisté nashromáždili dostatek důkazního materiálu, aby jej mohli zadržet a obvinit. Pervitin vyráběl v jednom z místních rodinných domů v malé dílničce, která měla rozměry sotva 2x2 metry. Se značným zápachem, který při výrobě pervitinu vzniká odpařováním chemikálií, si v tomto stísněném prostoru poradil instalací kuchyňského odsavače. Vyrobený pervitin užíval pro svoji potřebu, ale také dále distribuoval do řad narkomanů. Při zákroku proti tomuto muži a následné domovní prohlídce byla v jeho dílničce nalezena kompletní varna, na které právě dokončoval výrobu své poslední dávky. Na půdě domu pak policisté navíc nalezli sušenou marihuanu, kterou si sám vypěstoval. Kriminalisté během prověřování zjistili, že léky s obsahem pseudoefedrinu si opatřoval sám nákupem v lékárnách v České republice nebo ve Slovenské republice. Sice nepatřil mezi tzv. velké výrobce a vařil spíše menším množství, ale za to i několikrát týdně.

Tento pachatel však není pro policisty žádnou neznámou osobou. Již v minulosti čelil obvinění za krádeže, za které byl také odsouzen. I v současné době je proti němu vedeno trestní stíhání pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, které se dopouštěl po návratu z vězení. Na jeho vrub policisté připisují mnoho krádeží vloupáním v Hodoníně a blízkém okolí, které napáchal za posledního půl roku. Jeho nájezdům podléhaly především zahradní chatky, garáže, stavební buňky a další objekty, odkud kradl vše, co se mu hodilo nebo co mohl snadno zpeněžit.

Na zloděje a výrobce drog v jedné osobě podali policisté návrh na vzetí do vazby, kterému bylo vyhověno a tak na soud bude čekat ve vazební věznici. Za své skutky by mohl být odsouzen až na pět let odnětí svobody.

por. Bc. Petr Zámečník, 23. 1. 2014

vytisknout  e-mailem