Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Další zadržení běženci

Břeclavsko - tentokrát v autobusové lince. 

Dne 14.7.2010 jednu hodinu před půlnocí kontrolovali policisté inspektorátu cizinecké policie Břeclav nedaleko bývalého hraničního přechodu Mikulov cestující mezinárodní autobusové linky jedoucí z Polska do Itálie.
 
Mezi kontrolovanými byli i dva muži ve věku dvacet čtyři a čtyřicet tři let a jedna žena ve věku třicet let. Ti policistům nedokázali prokázat svoji totožnost.
 
Pro tyto cestující cesta do Itálie skončila v Mikulově, byli zajištěni a eskortování na policejní služebnu v Mikulově, kde po sejmutí otisků prstů vyšlo najevo, že se jedná o cizince z Gruzie a všichni jsou žadatelé o mezinárodní ochranu v Polsku. S cizinci jsme zahájili správní řízení ve věci vyhoštění z území České republiky, budou na dva roky vyhoštěni, a podle mezinárodní smlouvy je čeká cesta zpět do Polska. Do té doby budou zajištěni v zařízení pro zajištění cizinců v Poštorné.
 
V letošním roce evidujeme ke konci června na jižní Moravě téměř padesátiprocentní vzestup nelegální migrace proti roku 2009. Podobně jsme letos k 30.6. zadrželi již padesát tři cizince, převážně na Břeclavsku.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem