Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Další zadržení v mezinárodní lince

Tachovsko - v noci z pátku na sobotu proběhla policejní kontrolní akce s názvem LÉTO. Na dálnici D5, v prostoru jedné z čerpacích stanic okresu Tachov, zjistili policisté v mezinárodním linkovém autobusu na trase Praha-Paříž muže české státní příslušnosti, který byl veden v policejních evidencích. 

           V noci z pátku na sobotu proběhla policejní kontrolní akce s názvem LÉTO. Policisté z Inspektorátu cizinecké policie Domažlice ve spolupráci s policisty oddělení pátrání Rozvadov a policisty skupiny služební kynologie Domažlice zaměřili akci na dodržování pobytového režimu cizinců v teritoriu inspektorátu Domažlice a dálnice D5. Policisté kontrolovali noční kluby, herny, bary a na dvou stanovištích také autobusy mezinárodních linek. Celkem bylo zkontrolováno 833 osob z toho 109 cizinců třetích zemí, 214 vozidel a 12 autobusů. Policisté uložili dohromady 21 blokových pokut v celkové hodnotě 24.500,- Kč. Během akce měli policisté také k dispozici Schengenbus, kde v 11 případech zkoumali pravost cestovních dokladů.
            Na dálnici D5, v prostoru jedné z čerpacích stanic okresu Tachov, zjistili policisté v mezinárodním linkovém autobusu na trase Praha-Paříž muže české státní příslušnosti, který byl veden v policejních evidencích. Na Čecha vydalo Okresní státní zastupitelství v Táboře předběžný souhlas se zadržením. Hlídka oddělení pátrání z Rozvadova poté muže eskortovala kolegům Služby kriminální policie a vyšetřování Tachov, který celý případ dále šetří.
 
                                                                                                              por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem