Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další ze zbytečných krádeží

TRUTNOVSKO - Krádež peněženky a mobilního telefonu. 

V pondělí odpoledne 10. 11. 2014 se na policisty z Úpice obrátil s žádostí o pomoc sedmatřicetiletý muž, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že mu dosud neznámý zloděj z jeho řádně nezajištěného osobního motorového vozidla značky MITSUBISHI, které stálo na volně přístupném místě v Adamově, odcizil koženou peněženku. Uvnitř kasírtašky se v době krádeže nacházely osobní doklady a finanční hotovost. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 37 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nenechávejte si ve svých zaparkovaných dopravních prostředcích žádné volně odložené věci a hlavně, v době odchodu nezapomínejte automobily zamykat. Nedávejte zlodějům šanci svou neopatrností a někdy až lehkomyslností.
 
V pondělí 10. 11. 2014 zaprotokolovali úpičtí policisté krádež mobilního telefonu. Ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením zasahující policisté zjistili, že dosud neznámý lapka odcizil dvaadvacetiletému muži mobilní telefon značky SAMSUNG. Uvedený telefon zloděj poškozenému odcizil v době, kdy v jednom z místních barů usnul. Oznamovatel vyčíslil škodu na 12 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizeném telefonním přístroji intenzivně pátrají.  
por. Bc. Udo Ertner
11. 11. 2014 ve 13:15

vytisknout  e-mailem