Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další zpronevěra tržby

TEPLICKO - Řidič si nechal jízdné; Okradl servírku; Úvěr nesplácí...  

Další zpronevěra tržby

     V polovině ledna jsme informovali o obvinění muže, který pracuje jako řidič městské hromadné dopravy v Teplicích, z přečinu zpronevěry. Je podezřelý, že neodevzdal tržby z jízdného, čímž se neoprávněně obohatil o téměř 29 tisíc korun. Tento týden byl obviněn i další řidič, který se dopustil stejného jednání. Z tržeb za jízdné neodevzdal celkem 16 tisíc korun, které si vzal domů, hájí se však tím, že mu je někdo odcizil v čekárně u lékaře. I on je podezřelý z přečinu zpronevěry, oběma mužům hrozí v případě uznání viny až dvouleté vězení.

 

Okradl servírku

     O pět tisíc korun připravil pracovnici jedné z teplických heren 26letý muž. Chvíli si s ní povídal u baru, a když odešla udělat soupis stavu na hracích automatech, odcizil jí z peněženky finanční hotovost, se kterou pak odešel. Mladík, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé, byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na trestní minulost hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Úvěr nesplácí

     Z přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat 20letý muž, který uzavřel prostřednictvím smluvního prodejce elektra úvěrovou smlouvu na nákup mobilního telefonu v hodnotě přes osm tisíc korun. Půjčku však vůbec nezačal splácet, navíc se ukázalo, že do smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu. Mladík byl obviněn z přečinu, za který mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

 

Napadl bývalou přítelkyni

     Z přečinu porušování domovní svobody je podezřelý 21letý muž, který měl na sklonku minulého týdne napadnout svou bývalou přítelkyni. Podle oznamovatelky vytrhl bezpečnostní řetízek i s úchytem a hmoždinkami ze zdi a neoprávněně vnikl do jejího bytu v Teplicích, kde ji měl verbálně a dokonce i fyzicky napadnout. Při potyčce pak ještě poškodil televizor a z bytu odešel. Policisté mu sdělili podezření z trestného činu, za který by mohl jít v krajním případě až na tři roky do vězení.

 

 

Teplice, 26. 1. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem