Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dalších jedenáct podnapilých řidičů

Policisté na Mladoboleslavsku opět vyrazili do boje s podnapilými řidiči.  

     V noci na neděli uskutečnili další z řady dopravně bezpečnostních akcí zaměřených právě na kontrolu řízení pod vlivem alkoholu. Její výsledky jsou opět alarmující. Jen za jednu noc odhalili policisté jedenáct řidičů pod vlivem alkoholu. V pěti případech se jednalo o přestupek, který bude projednávat magistrát. Šest řidičů ale „nadýchalo“ výrazně přes jedno promile a jsou tedy podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     To, že řidiči jezdící pod vlivem alkoholu neberou situaci příliš vážně, dokazuje i případ šestačtyřicetileté ženy. V sobotu krátce po jedenácté večer ji v Mladé Boleslavi v ulici Na Radouči kontrolovala policejní hlídka. Řidička jevila známky požití alkoholu a podle výsledků dechové zkoušky nepila zrovna málo. Nadýchala dvě a půl promile. Na obvodním oddělení si vyslechla podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kolem třetí ráno ji policisté opět přistihli za volantem a výsledek dechové zkoušky byl prakticky stejný, přes dvě promile alkoholu.

     Mnozí řidiči si také nelámou hlavu s uloženými zákazy řízení. Maření výkonu úředního rozhodnutí se dopustili nejméně tři osoby. V Mnichově Hradišti to devětadvacetiletý muž za volantem opelu spojil i s řízením pod vlivem alkoholu. V neděli kolem páté ráno nadýchal téměř jeden a půl promile. Podle kontroly v evidencích řídil navíc v době, kdy měl soudem až do roku 2011 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

vytisknout  e-mailem