Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dalších osm řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu

Rekord drží žena s 2,48 promilemi alkoholu v dechu 

 

     Dalších osm řidičů si během uplynulého víkendu neodpustilo požití alkoholu předtím, než usedli za volant. Všem osmi  však jejich výlet překazila policejní hlídka a po víkendu jsou „ bohatší“ o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.


 

     V prvním případě hlídka policistů z Lužce nad Vltavou kontrolovala dne 1. května 2009 po třetí hodině ranní v Podhořanech osobní vozidlo Škoda Favorit, za jehož volantem seděla osmačtyřicetiletá žena z Jindřichohradecka. Provedenou dechovou zkouškou byla u ženy zjištěna pozitivní hodnota 2, 48 promile alkoholu v dechu.

     Dalším v řadě opilců za volantem byl třiadvacetiletý muž z Prahy, kterého kontrolovali policisté z oddělení v Lužci nad Vltavou jako řidiče vozidla Mercedes 1. května 2009 po desáté hodině dopolední v Mlčechvostech. U tohoto byla dechovou zkouškou naměřena pozitivní hodnota 1,77 promile alkoholu v dechu.

     Dne 1. května 2009 po čtrnácté hodině kontrolovali policisté z Horních Počapel na kruhovém objezdu na Mělníku osobní vozidlo Peugeot 309, které řídil sedmačtyřicetiletý muž z Mělnicka. Provedenou dechovou zkouškou bylo naměřeno 1,43 promile alkoholu v dechu.

     Téhož dne kolem jednadvacáté hodiny ve Veltrusech kontrolovali dopravní policisté z Mělníka osobní vozidlo Ford Orion, které řídil jednatřicetiletý muž z Litoměřicka. U něj ukázal číselník přístroje Dräger hodnotu 1,82 promile alkoholu v dechu.

     Následujícího dne případy řidičů pod vlivem nadále přibývaly. Půl hodiny po půlnoci dne 2. května 2009 kontrolovali policisté v Liběchově osobní vozidlo Seat Toledo, které řídil pětatřicetiletý muž z Brna. Tomu byla naměřena pozitivní hodnota 1,84 promile alkohou v dechu.

      Skoro v tu samou dobu, jen v Neratovicích kontrolovali dopravní policisté pětatřicetiletého muže z Mělnicka za volantem osobního vozidla Škoda Forman. Při kontrole mu byla naměřena hodnota 1,51 promile alkoholu v dechu.

       Kolem půl druhé ráno policisté na Mělníku zastavili osobní vozidlo Seat Toledo, které řídil osmatřicetiletý muž z Mladoboleslavska. Tento se v rámci kontroly podrobil orientační dechové zkoušce s pozitivní hodnotou 2,20 promile alkoholu v dechu.

     Poslední případ řešili policisté dne 2. května po jednadvacáté hodině v Jeviněvsi, kde hlídka policistů z Lužce nad Vltavou kontrolovala osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil šestapadesátiletý muž z Litoměřicka. U něj orientační zkouška naměřila 1,29 promile alkoholu v dechu.

     Vzhledem ke stálému výskytu případů alkoholu za volantem policisté z územního odboru Mělník v maximální možné míře zintenzivní dohled nad silničním provozem a soustředí se hlavně na řidiče, kteří stále ještě nepochopili, že alkohol za volant nepatří.


 

vytisknout  e-mailem