Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dánští turisté se stali terčem zloděje

TRUTNOVSKO - Škoda vyšplhala přes 80 tisíc korun. 

Ve čtvrtek 12. 2. 2015 se ve večerních hodinách na policisty ve Svobodě nad Úpou obrátil s žádostí o pomoc šestačtyřicetiletý dánský turista. Z výpovědi oznamovatele a  šetření na místě policisté zjistili, že dosud nezvaný host „navštívil“ pět pokojů jednoho z místních ubytovacích zařízení, ze kterých odcizil elektroniku. Poškození Dáni vyčíslili škodu nad 80 tisíc korun.
Muži zákona tento případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež provedená vloupáním a porušování domovní svobody, za kterou hrozí trest odnětí svobody až pět let.
Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizené elektronice intenzivně pátrají.
 
Policie nabádá turisty, aby nezapomínali pokoje, kde jsou ubytováni, před svým odchodem řádně uzamknout a vyšší finanční hotovosti a jiné cennosti neponechávali na pokojích, ale vždy raději ukládali do hotelových trezorů.
Pokud ale již ke krádeži dojde, je důležité událost oznámit na policii co nejdříve. Včasně provedeným šetřením lze na místě činu a v jeho nejbližším okolí zajistit stopy, které v mnoha případech vedou k rychlému dopadení pachatele.
pprap. Pižlová Šárka, DiS.
13. 2. 2015, 11:58

vytisknout  e-mailem